CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, CNR Holding CEO'su Sedat Altunay, Fuarlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gürhan Sekmen, Mersin'de basın toplantısı düzenledi. Ceyda Erem, Mersin'in hem Akdeniz çanağı hem de Ortadoğu ülkeleri arasında öne çıkan bir ticaret merkezi olduğunu belirterek, "Amacımız sadece Akdeniz çanağı ve Ortadoğu ülkelerini değil, Avrupa ülkelerini de Mersin'e getirmek" dedi.

CNR Holding CEO'su Sedat Altunay da Mersin'in bölgesinde ihracat ve büyüme konusunda lider şehir olduğunu belirterek, "Mersin ve Adana bölgesi, yeni havalimanının da kurulmasıyla gelecekte 20 milyon nüfusun yaşadığı bir yer haline gelecek. Bu gelişme potansiyeli bizi Mersin'e açılmaya itti. Yenişehir Fuar Merkezi alanını genişleteceğiz. Hem bölgesel fuarları geliştireceğiz, hem de İstanbul'daki bazı fuarları buraya da kaydıracağız. Mersin'de fuar alanında çalışacağız ama Adana ile rekabet etmeye gelmedik. Bunu her iki ilin yöneticilerine de aktardık. Bizim amacımız Ortadoğu ülkelerini Mersin'e çekebilmek" diye konuştu.

CNR Holding üst yönetimi, basın toplantısının ardından, CNR'nin Mersin'deki ilk organizasyonu olan 7. Tarım ve Gıda Fuarı'nın açılışına katıldı. 7. Tarım ve Gıda Fuarı'na 146 firmanın katıldığı, İran, Irak ve Çin'den alım heyetlerinin yanı sıra çeşitli ülkelerden 800 yabancı konuğun da fuara katılacağı açıklandı.

72 BİN METREKARE ALANA SAHİP

CNR Holding'in işletmesini üstlendiği Mersin Yenişehir Fuar Merkezi, toplamda 72 bin metrekarelik alanda kurulu. Fuar merkezi bünyesinde 3 salon, 5 konferans odası, özel iş görüşmelerine yönelik odalar, 1600 metrekare fuaye, ofis odaları, 500 metrekare sanat galerisi, 2 cafe, restoran ve 20 bin metrekare otopark bulunuyor.