Yabancı düşmanlığı ve ırkçı saldırıların arttığı Yunanistan'da, 1 göçmen bıçaklanarak öldürüldü. Irak vatandaşı olduğu belirtilen kimliği belirlenemeyen kişi, başkent Atina'nın merkezinde saldırıya uğradı.

Sabaha karşı Anaksagora Caddesi'nde meydana gelen olay sonrası Evangelismos Hastanesi'ne kaldırılan göçmen, burada hayatını kaybetti.

Yunan polisi, saldırganların yakalanması için soruşturma başlatırken, saldırganların 5 kişi olduğu, söz konusu olaydan önce yine şehir merkezinde Romanya ve Fas vatandaşı 2 göçmene daha saldırdıkları fakat göçmenlerin kurtulmayı başardıkları belirlendi.

Vatandaşı Koruma Bakanı Nikolaos Dendias, olaydan duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek, ''Devlet suç işleyenlere karşı acımasız davranacak.

Polisten saldırganların yakalanması ve adalet karşısına çıkarılmaları için başlattıkları soruşturmayı hızlandırmalarını istedim'' ifadelerini kullandı.

Yabancı düşmanlığı ve ırkçı saldırıların arttığı ülkede cuma gecesi de Pire kentinde teravih namazı kılan Müslümanlara saldırı düzenlenmişti. Altın Şafak üyesi olduğu belirtilen bir grup, Pire'nin Etolikou Caddesi'nde bulunan mescitte teravih namazının kılındığı sırada gaz bombası atmıştı.