Muhaliflere şiddet uygulamakla suçlanan Tahran yönetiminin kaçırarak tehdit ettiği insanlara her gün yenileri ekleniyor.

Bunlardan biri de 21 yaşındaki Kürt şair Taraneh Mohammedi oldu.

İran'ın Kürdistan Eyaleti'nin Bane kentinde dünyaya gelen Mohammedi, 16 yaşından beri genç yaşta evlilik, insan hakları ve kadın hakları konularında şiirler yazıyor.

GİZLİ  NUMARADAN TEHDİT ALDI, İSTİHBARAT TARAFINDAN SORGULANDI

Mahabad Üniversitesi öğrencisi Mohammedi, gençler arasında sevilen ve popüler bir isim.

Gizli telefon numaralarından tehditler de alan Mohammedi, birkaç defa Bane polisi ve istihbarat servisi tarafından çağrılıp sorgulandı.

21 YAŞINDAKİ KÜRT KADIN ŞAİR TEHDİT EDİLDİ

Independent Türkçe’den Abdulhakim Günaydın’ın haberine göre; muhaliflere şiddet uygulamakla suçlanan Tahran yönetiminin kaçırarak tehdit ettiği insanlara her gün yenileri ekleniyor. Kürt şair Taraneh'in ismini vermek istemeyen bir yakını, insan hakları ihlalleriyle ilgili rapor ve haberler hazırlayan Hengaw İnsan Hakları Örgütü'ne (Hengaw Organization for Human Rights) Mohammedi'nin tehdit edilmesiyle ilgili konuştu.

"BİR DAHA ŞİİR YAZAR VE OKURSAN DİLİNİ KESERİZ"

Mohammedi'nin okuduğu Kürtçe şiir ve sosyal medya faaliyetleri nedeniyle istihbarat elemanları tarafından kaçırılarak saatlerce alıkonulduğunu belirten kaynak, şu ifadelere yer verdi:

"İçinde dört istihbarat elemanın olduğu renkli camlı beyaz bir araba Taraneh'i zorla alıkoyuyorlar. Gözleri kapatılıyor ve şehir dışına çıkarılıyor. Arabada küfür ve aşağılayıcı hakaretlere maruz kalıyor. Bir daha şiir yazması ve okuması durumunda dilini kesmekle tehdit ediyorlar." 

Hengaw'e konuşan kaynak, istihbaratçıların Mohammedi'yi saatlerce alıkoyup tehdit ettikten sonra evlerine yakın bir mahalleye bıraktıklarını aktardı.