GEW- Eğitim ve Bilim Sendikası ve birçok okul yöneticilsi, Okul Senatörü Thies Rabe'nin Corona zamanında okulların güvenli bir yer olduğuna dair iddiasına tepkili.

SPD'Lİ SİYASETÇİ ÜZERİNDEKI BASKI ARTIYOR

Ortak bir mektupta senatör Thies Rabe'yi (SPD) eleştiren GEW sendikası ve bir grup okul yöneticisi, eyalet senatörünün izlediği yanlış politikanın kendilerini hayal kırıklığına uğratını ifade ettiler. 

Eğitimcilere ve sendikaya göre, okulların güvenli olduğu iddiasının bilimsel bir dayanağı yok. Buna göre senatör Rabe ve Pediatristler Meslek Birliği Başkanı (Çocuk ve Genç Doktorları Meslek Birliği -BVKJ-) Dr. Stefan Renz, yüz yüze öğretimin devamını şüpheli bir prosedür uygulayarak meşrulaştırmak ile suçlanıyor. Eğitimciler ve sendika, Senatör Rabe'yi Hamburg okullarını ve çalışanlarını Korona pandemisinde güvenli bir şekilde yönlendirmek için ciddi önlemler almaya çağırırken, okulları ve öğrencileri de geleceğe uygun hale getirmek için sorumlularla diyaloğa davet ediyor.

Aylardır Hamburg'da okul açılışları konusunda büyük tartışmalar yaşanıyor. Hamburg'da sınıf öğretimi şu anda askıya alındı ve okullar kapalı ancak Hamburg Belediye Başkanı Peter Tschentscher (SPD), yarın eyalet başbakanları ile yapılacak Korona pandemisi ile ilgili önlemlerin görüşüleceği toplantıdan önce, kreş ve okullardaki önlemleri revize etmek istediğini duyurmuştu. Bunun Hamburg'daki okulların yeniden açılacak olması anlamına geldiğini söyleyen eğitim sendikası ve eğitimciler ise, tepkilerini dile getirdiler.