Gazete iddiasını adını açıklamadığı güvenlik birimlerine dayandırdı. Haberde Suriye’nin Cebele (Jablah) kentine bir kaç yüz Rus askerinin de gönderileceği öne sürüldü.

EYLÜL SONUNDA HAZIR OLACAK


Gazete, Rusya’nın Suriye’de kurduğu askeri üssün Eylül ayı sonunda tamamlanacağını, bunun için Antonov AN-124 tipi kargo uçaklarıyla 100’e yakın uçuş gerçekleştirileceğini yazdı. Kargo uçaklarıyla gönderilen malzemeler arasında zırhlı personel taşıyıcılar, askeri nakliye araçları, bombaatar ve modern telekomünikasyon gereçlerinin bulunduğu bildirildi. Kurulmakta olan üste bin kadar Rus askerinin bulunacağı belirtilen haberde, şu anda 100 dolayında Rus askerinin bölgeye gittiği de yer aldı.

 


PUTİN 28 EYLÜL’DE YENİ PLAN AÇIKLAYACAK


Suriye’deki Rus üssünün 28 Eylül’de tamamlanacağına dikkati çeken gazete, Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin’in New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısında teröre karşı yeni bir ittifak açıklayacağını, bunun da IŞİD’le mücadele edeceğini okuyucularına duyurdu. Yeni ittifak Kafkaslar ve Orta Asya’da da etkin olacak.

 

5 ÜLKE İKNA EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR


İddialara göre Putin, sözkonusu ittifak için haftalardır uğraşıyor. Putin başta ABD olmak üzere, Türkiye, Ürdün, Mısır ve Suudi Arabistan’ı  planına ikna etmek için yoğun mesai harcıyor.