-Alibaba Karakaş-

 Londra











LONDRA'DA NiYAZİ KOYUNCU KARADENİZ EZGİLERİYLE ÇOŞTURDU




Londra'da "Susmadık, Susmayacağız" adıyla düzenlenen kalabalık bir kitlenin izlediği etkinlikte CHP Dersim milletvekili Hüseyin Aygün bir konuşma yaptı. Kitlenin dikkatle dinlediği konuşmada Aygün şunları söyledi;  "Mevcut AKP hükümeti siyasi muhaliflerini susturmak için doktor, öğretmen, memur, avukat, yazar ve aydın demeden fütursuzca düzmece senaryolarla, gizli tanık ifadeleriyle gözaltılarla terör estirmektedir. Öte yandan yeni yasalarla kadın cinayetlerinin tutuklu katilleri birer birer salıverilerek adeta ödüllendirilmektedir.

 İstanbul , Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok şehirde dernekler sanat ve kültür büroları şafak vaktinde basılarak içindeki eşyalar, kitap, dosya ve kültürel faaliyetlerde kullanılan malzemeler talan edilerek kullanılmaz hale getirilmiştir. AKP hükümeti gerçekten şeffaflıktan söz ediyorsa, operasyonlarda ne bulundu kamuoyuna açıklamalıdır" dedi. Suriye konusuna da değinen Aygün konuşmasına şu sözlerle devam etti.



"Komşumuz Suriye'de savaşı körükleyerek Özgür Suriye Ordusu adı altındaki çeteleri destekleyerek Suriye halkının can ve mal güvenliğini ayaklar altına alan savaş ne Türkiye ne de Suriye halklarının çıkarınadır, savaş derhal durdurulmalıdır" Hüseyin Aygün alkışlarla desteklendi.

Grup Yorum üyesi İnan Altun ise konuşmasında " Grup Yorum'un sanatsal failiyetlerini yapamaz duruma getirmek için yandaş medya'ya servis edilen yalan ve düzmece ifadelerle İdil Kültür Merkezi ile onlarca demokratik kurum ve kuruluş "örgüt" ilişkisi adı altında basılarak gözaltılar yaşadık. Psikolojik ve fiziksel işkencelere maruz kaldık. Burjuva medyası manşetten verdiği 11 çelik kapılı , çok illegal bilgilerle donatılmış "Örgüt" ün kozmik odalarına ulaştık yalanı sonucu gözaltına alınmamıza rağmen savcılıkta serbest bırakıldık. Üyelerimizin bir bölümünün ev hapsinde olması, ayrıca yurt dışı yasağı alanlarla kimi üyelerimizin cezaevinde olmalarından dolayı Yorum'u temsilen ben buradayım, sanatımızı her koşul altında sürdürmeye devam edeceğiz" açıklaması kitlenin sık sık alkışlamasıyla destek buldu.

Gecenin ilerleyen saatlerinde uluslararası dans toplulugunun folklor gösterimi beğeni ile izlendikten sonra sahneye Niyazi Koyuncu ve ekibi çıkarak birbirinden güzel Karadeniz ezgileriyle kitleyi çoşturdu. Gece boyunca çekilen halay ve horonlar eşliğindeTürkiye'deki anti demokratik uygulamalara karşı yapılan dayanışma gecesi sona erdirildi.

 


GAZİ KATLİAMI LONDRA'DA LANETLENDİ 



I.A.K.M. ve Cemevi'nin ortaklaşa düzenledikleri Anma Günü hüzünlü bir ortamda saygı duruşuyla başladı. Gazi katliamının anısına konuşma yapılan masa, kırmızı karanfillerle süslenmişti. Cemevi Başkanı İsrafil Erbil, günün önemi ve geçmişte yaşanlarla ilgil bir konuşma yaptı. 

İsrafil Erbil şunları dile getirdi; Karanlık güçler bundan 18 yıl önce, 1995 yılında İstanbul'un göbeğindeki Gazi mahallesinde alevi-sünni çatışması yaratmak için harekete geçtiler. İnsanlarımız devlet destekli katiller tarafından katledildi.

Olası bir alevi-sünni çatışmasını tetiklemek isteyen derin devlet destekli çete artığı katillerin planlarını halkımızın ortak iradesi bozguna uğrattı. İkinci bir Maraş, Çorum ve Sivas katliamı böylece önlendi.


O gün kendini savunan onlarca sosyalist ve Gazi katliamının birçok mağduru halen cezaevlerindeler.  Katiller ve dönemin siyasal iktidarı ile, İçişleri Bakanı, Emniyet Genel Müdürü ve İstanbul Eminiyet Müdürlüğü'nün suskunluğu halen devam etmektedir. 18 yıl sonra da olsa katillerin kim olduklarını açıklamalarını istiyoruz. Cezaevlerindeki Gazi olayları mağdurları acilen serbest bırakılmalıdır" açıklamasında bulundu. Program F Tipi cezaevleri anlatan bir film gosterimi ile devam etti.