Alibaba Karakaş- Londra




İktidardaki Muhafazakar Parti'nin önde gelen isimlerinden birisi olan ve inanç ve toplumlardan sorumlu bakan olarak görev yapan Barones Warsi, göçmenlik politikalarının sertleştirilmesini isteyen sağcı Daily Mail gazetesine bir makale yazarak, hükümetin politikalarının doğru olduğunu ifade etti.


 Hafta içerisinde yayınlanan makalesinde illegal göçmenliği önlemeye ve İngiltere'ye gelen yabancı sayısını düşürmeye yönelik uygulamaları tartışmanın 'ırkçılık' olarak nitelendirdiğini  ileri süren Warsi'nin yazısı için, " Bu tabudan kurtulmamız gerekiyor. Hayır!! Kaçak göçmenliğin engellenmesini savunmak ya da bütün göçmenlerin İngilizce konuşması gerektiğini söylemek ırkçılık değildir." dedi. 



İşçi Partisi'nin iktidarda olduğu 13 yıl boyunca 2.2
milyon göçmeni kontrolsüz biçimde ülkeye soktuğunu ileri süren Sayeeda Warsi yazısını şöyle sürdürdü: "Bize yıllarca göçmenlerin ekonomiye katkı sunduğunu söylediler. Oysa yapmak istedikleri büyük bir sosyal mühendislikti. Eski bir danışmanın itiraf ettiği gibi Sağcıların burunlarını, çok kültürlü bir sosyal yapı içerisinde sürtmeyi hedeflediler. Bugün bu gerçekle yüzyüze gelmek zorundayız. Göçmen akımını durdurmak istemenin ırkçılıkla, ayrımcılıkla ilgisi yok. Kimsenin, hakkı olmayan kaçakların sağlık masraflarının, sosyal yardımlarının, insanların vergilerinden ödenmesini istediğini sanmıyorum."



İngiltere'nin ilk Müslüman kökenli kadın bakanı olan Sayeeda Warsi geniş yankı uyandıran makalesinde, bir göçmenlik avukatı olarak sistemde yer alan açıkların yolsuzluklara yol açtığına da tanık olduğunu yazdı. Partisinin politikalarının artkasında olduğunu da vurgulayan Warsi, ülkede yaşayan göçmenlere de " Bizimle ortak dilimizi, İngilizce'yi konuşmak zorundasınız. Entegre olmak için her türlü çabayı harcamalısınız. Daha fazla yumuşak olmayacağız" mesajı verdi. 

Hükümet geçen hafta gündeme getirdiği yeni düzenlemelerle kaçak göçmenlerin ülkede barınmaları da zorlaştıracak önlemleri hayata geçireceğini duyurmuştu. Tasarıya göre kiracılar ev sahiplerine yasal konumlarını bildirmek zorunda kalırken, kaçak göçmenlerin NHS'ten sağlık hizmeti almaları da engellenecek. 

 

İLK KADIN MÜSLÜMAN BAKAN 



42 yaşındaki Sayeeda Warsi geçen yılın Eylül ayına kadar Muhafazakar Parti'nin genel başkanlığını yürütüyordu. Adının karıştığı harcama skandalından sonra bu görevinden alınan Warsi, kabinede inanç ve toplumlardan sorumlu bakanlık görevine getirilmişti. 2007 yılında Barones olan kadın bakan, İngiltere'nin en etkili Müslüman politikacıları arasında gösteriliyor.