Hollande, Türkiye'deki temaslarına 'Anıtkabir’i ziyaret ederek başlayacak daha sonra daha sonra Cumhurbaşkanı Gül ile görüşecek.

Hollande, pazartesi günü Ankara’ya gidecek; programında, diğer faaliyetlerin yanı sıra Türk mevkidaşı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeler de var.

Çeşitli iş birliği anlaşmalarının imzalanmasından ve ortak bir basın toplantısından sonra Fransız Cumhurbaşkanı, Erdoğan ile bir araya gelecek ve aynı gece bir gala yemeğine katılacak.

İkinci gün, Fransız Cumhurbaşkanı’nın Galatasaray Üniversitesi’nde bir konferans vermesinin ve Türk mevkidaşıyla birlikte iki ülkenin bir iş adamları forumuna katılmasının öngörüldüğü İstanbul’da geçecek.

Ankara'da yapılacak olan ikili görüşmelerde 9 Ocak 2013 tarihinde Paris'te kürt informasyon bürosunda katledilen üç PKK'li kadın politikacının durumunun da gündeme alınacağı diplomatik çevrelerde konuşulmaktadır.

HOLLANDE’IN ZİYARETİ “ÖNEMLİ”

Başbakan Erdoğan’da Brüksel'de temasları sırasında yaptığı açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın 27-28 Ocak'ta Türkiye'ye yapacağı resmî ziyaretten "önemli" sonuçlar alınacağını umduğunu belirtmişti. Paris ile Ankara arasındaki atmosfer, François Hollande'ın Mayıs 2012'de Cumhurbaşkanı seçilmesiyle ısındığı yorumları yapılıyor