Sayın DTK ve DTP Yöneticileri,



Belçika'ya gelen yöneticileriniz Türkiye'nin demokratikleşme süreci, tüm ezilen halkların ve kesimlerin özgürlüğü konusunda umut verici konuşmalar yapmıştı.
http://www.demokratiktoplumkongresi.com/tr/i/KUTLU_DOĞUM_MESAJI link'inde yer alan mesaj gerçek mi?

Geleneksel bayram kutlamalarını anlıyorum da, AKP'nin Suudi direktifiyle kitleleri uyutmak üzere icad ettiği bu "kutlu doğum" gözbağcılığına hizmeti anlamam mümkün değil.
Kaldi ki Suudi kaynaklarında dahi doğum yıldönümü miladi takvimde 24 Ocak olarak belirtiliyor. Gelecek yıl 14 Ocak, daha sonraki yıl da 3 Ocak olacakmış!
http://www.timeanddate.com/holidays/saudi-arabia/prophet-birthday


Nisan ortasında bu kutlu doğum haftası nereden çıktı?
Çıktıysa, Türkiye'nin Kürt ve sol hareketlerini birleştirme iddiasındaki bir kuruluş Tayyip'in dayattığı tarihi neye dayanarak benimser ve kutlama mesajı yayınlar?

Özgürlükler ve halkların hakları uğruna mı, yoksa Tayyip'in kurmaya çalıştığı İslami koşullandırmalara destek için mi onyıllardır mücadele verdik?

"Beton Mustafa"lar döneminin ardından başka kültler dönemine mi geçiyoruz?
Hiçbir kişi kültüne hizmet etmeyi düşünmediğimden, tepkimi siz dostlarımla paylaşmayı görev biliyorum.
Sevgiler.




DTK'nın Kutlu Doğum Günü için yayınladığı mesajı:




KUTLU DOĞUM MESAJI,kutlu,doğum,mesaji

KUTLU DOĞUM MESAJI

DTK İNANÇ ve AZINLIKLAR KOMİSYONU Kutlu Doğum Mesajı yayınladı. Mesaj şöyle:

 “ Günümüzde savaş çatışma ve kargaşanın eksik olmadığı coğrafyamızda yüzlerce yıl önce de durum benzerdi. İnsanlık yol gösteren bir müjdeci beklentisi içerisindeydi.  Ezilen, sömürülen,  köle olarak alınıp satılan insanlara; yozlaştırılan, darmadağın edilen toplumsal gerçekliğe, savaşlarla, kıyımlarla birbirine düşmanlaştırılan halklara barış ve çözüm olarak müjdeyi taşıyan İslam peygamberi Hazreti Muhammed(S.A.V) böylesi bir dünyada doğdu. Ve doğumu tüm insanlığa müjde oldu. Bu vesile ile kutlu doğum gününü kutluyor,  tüm İslam âlemine ve Müslüman halkımıza hayırlar getirsin dileğinde bulunuyoruz.”