Rahatsızlığı nedeniyle Dışişleri Bakanlığı ve milletvekilliğinden istifa eden Villy Sövndhal'ın yerine seçimlerde yedek milletvekili seçilen Trine Pertou Mach getirildi. Trine Pertou Mach, partide vergi, çevre, araştırma ve dış yardımlar sözcüğüne getirilirken, Kültür Sözcülüğü Ole Sohn'dan alınarak, Özlem Sara Çekiç'e verildi.

Aynı zamanda Psikiyatri ve Sağlık sözcülüğü görevleri bulunan Özlem Çekiç yeni görevinden memnun olduğunu belirterek “Bilindiği gibi koalisyon ortağı olarak iktidara geldiğimiz zaman hükümetin Liberal Parti ile anlaşarak çıkardığı vergi reformuna karşı çıkmıştım. O zaman partimizin kararlarına ters düştüğüm gerekçesiyle parti sözcülüklerim elimden alınmıştı.

Daha sonra parti başkanımız değişince tekrar sözcülük görevlerim iade edilmeye başlandı.  Önce Sağlık, Psikiyatri Sözcülüğü şimdi de Kültür Sözcülüğü görevi verildi. Ben azimli, ve yaptığı işi iyi yapmaya çalışan bir milletvekiliyim. Partimin politikasında yer alan şeylerin gerçekleşmesi için mücadele veriyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bu görevimi de en iyi şekilde yerine getireceğimden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Özlem Sara Çekiç, Danimarka parlamentosunun en medyatik ve popüler politikacıları arasında bulunuyor. Ünsal Turan / Danimarka