Açılış konuşmasını yapan Kızıl Yardım temsilcisi, “Kızıl Yardım ve AGİF olarak, Kobanê’nin inşası için yola çıkan ve Suruç’ta katliam saldırısına maruz kalan SGDF’ye ve Suruç yaralılarını destek olmak için bu etkinliği düzenliyoruz” dedi.

Kızıl Yardım temsilcisi, katılımcılara Suruç yaralılarına maddi destek yapmaları çağrısında da bulundu.

Türkiye’den gelen SGDF temsilcisi İdil Özbek konuşmasına, SGDF’nin 2004 yılında kuruluşundan bu yana mücadeleleri, amaç ve hedefleri konusunda bilgiler vererek başladı.



Özbek: Kuzey Kürdistan ile Batı arasında gençlik köprüsü olmak istiyoruz

İdil Özbek, köklerinin çok eskilere, Türkiye devrimci hareketinin devrimci önderleri Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve İbrahim Kaypakkaya’ya dayandığını belirtti.

Kürt halkının sömürgeci Türk devletine karşı mücadelesini kendi mücadeleleri olarak gördüklerini ve bu doğrultuda Kürt devrimiyle ilişkilendiklerini belirten Özbek, Kuzey Kürdistan ile Batı arasında gençlik köprüsünü kurmak istediklerini, Kobanê direnişi ve Rojava devrimi mücadelesinde sosyalist gençler olarak şehitler verdiklerini, “Beraber savunduk beraber inşa edelim” çağrısıyla Kobanê’nin inşası için Türkiye’nin dört bir tarafından sosyalist gençler olarak Kobanê’nin yolunu tuttuklarını anlattı.



'Enternasyonal dayanışmaya ihtiyacımız var'

Özbek, 20 Temmuz’da Suruç’a vardıklarında AKP ve IŞİD işbirliğiyle bombalı saldırıya uğradıklarını ve 33 yoldaşı şehit verdiklerini, çok sayıda yaralının bulunduğunu, halen tedavilerinin sürdüğünü, tedavi masraflarını karşılamakta zorlandıklarını ve enternasyonal dayanışmaya ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Özbek, enternasyonal dayanışmanın, Suruç ve Ankara katliamı üzerinde gizlilik kararıyla örtbas etmeye çalışan AKP faşizmi üzerindeki baskı ve basıncı artırmak bakımından önemli olduğunun altını çizdi.

Özbek, hendek savunmasının, Türk devletinin topyekûn saldırısı karşısında Kürt halkının haklı ve meşru savunma araçlarından birisi olduğunu da sözlerine ekledi.



'AKP faşizmi Suruç saldırısını terör saldırısı olarak görmüyor'

Özbek, AKP faşizminin Suruç saldırısını terör saldırısı olarak görmediğini, terör saldırısı olarak görmesi halinde Suruç yaralıların tedavi masraflarını karşılamak zorunda olduğunu belirterek SGDF’li gençleri terörize ettiğini, halen tutuklu olan bir Suruç gazisi arkadaşlarının bulunduğunun altını çizdi.

Etkinlik, Özbek’in konuşmasının ardından ve tüm katılımcıların maddi desteğiyle, alkışlarla sonlandı...

Necati Abay / Stuutgart