Alman Sosyal Demokrat Parti’nin sağ kanadında yer alan ve uzun yıllar federal mecliste savunma komisyonununda görevler üstlenen Kahrs'ın asıl istifa sebebinin, Alman Federal Meclisi askeri komisyona önerilmemesinden kaynaklandığı belirtiliyor. 

Johannes Kahrs görevinden istifa etti

SPD Federal Meclis Milletvekili Johannes Kahrs, Alman medyasına verdiği demecinde, yaşamında artık yeni bir başlangıç yapmayı düşündüğünü ve bunun için istifasını verdiğini ifade etti.

Hamburg-Mitte seçim bölgesinde uzun yıllardan beri kurduğu ağ ile teşkilat içerisinde güçlü bir örgütlenme oluşturan Kahrs, hayatına yeni bir yön vermek istediğini belirtti. Kahrs Alman basınına verdiği demecinde; SPD'de yaklaşık 40 yıl sonra başka bir yol haritasi çizmenin zamanının geldiğini söyledi. 

Yılların politikacısıydı

Johannes Kahrs, "Askeri alan kalbime çok yakın olduğundan, yedekte bir albay, Savunma Komitesi'nin eski bir üyesi ya da Bütçe Komitesi'nde Savunma Bakanlığı’nda uzun zamandan beri raportör olarak görev alan biri olarak; Alman Federal Meclisi için askeri subay olarak çalışmak isterdim ” dedi.

Başvuru olmuyor öneriliyor

Askeri görevlerde yer almak isteyen ve önerilmeyen Kahrs yerine, Meclis Grup Başkanı ve SPD içinde sol kanat yanlısı Eva Högl önerildi. 

Johannes Kahrs herkese teşekkür etti

SPD için bol şanslar dileyen Kahrs, “Tüm arkadaşlarıma ve siyasi arkadaşlarıma yıllarca birlikte çalışmalar yaptığımızdan dolayı teşekkür ediyorum. Partime derinden bağlıyım ve onlara başarılar diliyorum ” dedi. Bazı çevreler Kahrs'ın Hamburg için istifası, özellikle finansal açıdan bir kayıp olduğunu dile getirdi ve CDU’lu politikacı Rüdiger Kruse ile birlikte son yıllarda on milyonlarca euro değerinde bütçe fonunu Hamburg eyaletine kazandırdığına dikkat çekti.

Alman basınında yer alan haberlere göre Hamburg-Mitte SPD ilçe teşkilat içinde muhafazakar diye adlandırılan sağ kanatta yer alan Kahrs, Hamburg-Mitte’de kurduğu güçlü örgüt ağı ile kendisine bağlı genç politikacıları siyasete hazırlamakla tanınıyordu. 

Emine SONUGÜR / HAMBURG