Berlin-

 

‘’ALMAN HÜKÜMETİ TAKSİM OLAYLARI İLE İLGİLİ TÜRKİYE’Yİ GERÇEKTEN ELEŞTİRİYORSA  AKP VE GÜLEN HAREKETİ İLE İLİŞKİSİNİ DERHAL KESMELİ’


Federal Sol Partinin Gülen hareketinin Almanya’da ekonomik ve siyasal ilşkilerini sorgulamak üzere Alman hükümetine verdiği soru önergesine verilen yanıtı yetersiz bulduğunu ifade eden Jelpke, ‘’İmamın Ordusu barışçıl bir biçimde Türkiye’de Gezi Parkının yıkılmaması için protesto eden  göstericilere  karşı  acımasızca davranırken, Alman hükümeti Gülen hareketi ile politik ve ekonomik işbirliği içinde’ dedi.

 

Federal Sol Parti Meclis Grubu tarafından yapılan yazılı açıklamada, bir taraftan Gülen’in The Times dergisi tarafından en etkili 100 lider arasında görüldüğü ancak diğer taraftan ‘devletin korkulan kuklası’ olarak görüldüğüne dikkat çekildi.

 

Açıklamada gazeteci Ahmet Şık’ın yazdığı kitaptan dolayı gözaltına alındığı ve Türkiye’de Gülen hareketinin polis ve askerin etkisini muhalifler üzerinde gösterdiği ve bu nedenle çok sayıda muhalefetin gözaltına alındığına dikkat çekildi.

 

Alman Devlet Kanalı WDR’de ‘İmamın Uzun Kolu’ adlı belgeselde de gösterildiği gibi Işık evlerinin beyin yıkama yeri olarak belirtildiği açıklamada, Berlin’deki FİD adlı Kültürlerarası Diyalog Derneği (FID) ve Münih’teki (İDİZEM) adlı derneklerde uyum kurslarının verilmeye başlandığına dikkat çekildi.

 

Açıklamada, Federal İşverenler Derneği’nin (BUV) Türkiye’deki bakanlıklar ve resmi dairelerle işbirliği içerisinde olduğuna işaret edilen açıklamada Alman hükümetinin de bu kuruluşlarla olan ekonomik temaslarına dikkat çekildi.

 

 

 

 

Federal Sol Parti Milletvekilleri Ulla Jelpke,  Heidrun Dittrich, Rose Marie Hein, Barbara Höll, Harald Koch, Jön Wunderlich tarafından hazırlanıp Meclis Grubu Başkanı Gregor Gysi imzasıyla federal hükümete Fethullah Gülen cemaatinin ülkedeki faaliyetleri ve ekonomik ilşkileri  ile ilgili Alman Federal hükümetine 7 soruluk önerge vermişti.