Kadir Taçgın- Kiel


 S-H Türk Toplumu Gençleri Meslek Eğitimine Teşvik Etmeye Tüm Hızı İle Devam Ediyor


Projeye 340.000 €´luk teşvik bildirisini S-H Türk Toplumu Eyalet Başkanı Dr. Cebel Küçükkaraca`ya göçmen işletmelerden biri olan otomobil yetkili servisinde (KFZ Meisterbetrieb Autodienst Heikendorf) düzenlenen küçük bir törenle takdim etti. Müsteşar Müller-Beck iki öğrenciye çıraklık eğitimi imkanı veren Autodienst Heikendorf isletmesi sahibi Vural Gülşen ve eşine teşekkür etti.

AIM Projesi çerçevesinde göçmen kökenli gençleri bilgilendirip, meslek eğitimine yönlendirmeyi amaçlayan bu projenin çalışanları H. Demirok, M. Ötün, F. Aktaş, A. Atasoy, ailelerle de irtibata geçerek gençlerin kendilerini en iyi şekilde ifade edebilecekleri çıraklık eğitim yerlerinde çalışabilmeleri için katkıda bulunmaktadırlar. Aynı zamanda işletmelerle, özellikle de göçmen kökenli işletmelerle bağlantı kurup onları, ihtiyaçlarına uygun öğrencilerle tanıştırmayı sağlamaktadırlar.

Dr. Cebel Küçükkaraca : „Projenin hedefine ulaşması ne kadar önemli ise, gençlere karşı sorumluluğumuz da o denli önemlidir. Bu nedenle gençlerimizi motive etmek, onları anlamak ve birlikte hareket etmek gençleri meslek eğitimine yönlendirebilmek için en büyük faktördür. Hepimizin üstüne düşen görevi üstlenmesi ve sonuç olarak gençlerin başarılı birer diploma alabilmeleri için çaba sarfetmemiz gerekmektedir. Bu projenin başarılı olarak devam edebilmesi için bu bir sinyal olarak algılanabilir.“ şeklinde düşüncelerini paylaştı.

Bakanlık Müsteşarı Ralph Müller-Beck göçmen kökenli öğrencilerin çıraklık eğitimine yerleşmelerinin oranlarının düşük olmasının gözle görülür bir sebebinin olmadığını vurgulayarak, destek verildiğinde tüm öğrencilerin aynı şansa sahip olabileceğine değindi. S-H Türk Toplumunun geniş ve güçlü bir ağa sahip olduğunu bu sayede göçmen gençlerin önlerinin açılacağını ve bu durumda  S-H Türk Toplumu gibi bir sivil topum örgütü ile birlikte çalışmanın güzel sonuçlar doğuracağını dile getirdi. Projenin on beş yıllık başarısından dolayı teşekkürlerini sunan Müller Beck, AIM Projenin gelecekte de faydalı olmaya devam edeceğini umdugunu belirtti.