'FACEBOOK'TAN PAYLAŞTI'
Kanal-Avrupa'da program da sunan ilahici Öztürk, Facebook sayfasından kendisine SPD ve Yeşiller'den birinci sıra milletvekilliği adaylığı için teklif geldiğini iddia ederek, "Türkiye ve Erdoğan düşmanlığı mı yapacağım diyerek teklifi reddettim" paylaşımında bulundu.

'BİRİNCİ SIRA TEKLİF EDİLDİ'

Kendisine telefonla ulaştığımız Öztürk, hayatı boyunca yalan söylemediğini, her iki partiden de son Hamburg Eyalet seçimleri ve Federal Parlamento seçimleri öncesi teklif aldığını, SPD ve Yeşiller'in aracılarla birinci sıra milletvekilliği teklif ettiklerini söyledi.

'POPÜLERSİNİZ DEDİLER'

Öztürk, "'Popülersiniz, birinci sıradan milletvekilliğine aday koyalım sizi' dediler ama 'Erdoğan Türkiye'nin seçilmiş Cumhurbaşkanı, kendi işimize bakalım' diyebilir miyim?', 'Ermeni soykırımı yoktur' diyebilir miyim dediğimde 'Nein' dediler, bende kabul etmedim" dedi.

TÜRKİYE'DEKİ SEÇİMLER

SPD'li Behcet Algan ise Öztürk'ün kendisini Türkiye'deki seçimlere pazarlamak istediğini söyleyerek, "Ayrıca Avrupa’da siyaset yapanların hepsine hakaret ediyor. İstisnalar hariç kimse anavatanını kötülesin diye siyaset yapmaz ve yapmıyor" diye konuştu.


Behcet Algan (SPD)                                    Silke Lipphardt (Yeşiller Basın Sözcüsü)

'ASLA BİR TEKLİF YOK'

"Yalanlarla yapılan reklam, sonunda yalanı söyleyeni yalancılığıyla baş başa bırakır" diyen Algan, "Benim aldığım bilgilerde bu kişiye asla bir teklif yapılmadığı gibi, partim tarafından tanınmıyor bile. Siyaset omurga ister, cesaret ister, yalan söylememeyi ister" dedi.

YEŞİLLER DE TANIMIYOR

Telefonla ulaşarak Hadi Öztürk'e milletvekilliği teklif edilip edilmediğini sorduğumuz Yeşiller Hamburg Basın Sözcüsü Silke Lipphardt ise iddiaları yalanladı. Lipphardt, Yeşiller olarak Hadi Öztürk isimli bir kişiden haberdar olmadıklarını söyledi.

'SONUNA KADAR ŞERİATÇIYIM'

Öte yandan Öztürk'ün Facebook paylaşımları arasında kendisinin 'Sonuna kadar İslam şeriatçısı' olduğunu da söylediği paylaşımları dikkat çekiyor. Ayrıca pek çok paylaşımı ile Almanya'ya ve Türkiye'deki muhalefete hakaretler eden Öztürk'de aslında bir Alman vatandaşı.

İşte Öztürk'ün paylaşımından bazıları:

Hakan ARSLAN