Mehmet TANLI

Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinin Başkenti Düsseldorftaki Eyalet Uyum Meclisleri Kurulu çatı örgütü LAGA'nın tavsiyesi, Ahlen Uyum Meclisinin çabaları ve „ Demokratie leben-Demokrasi hayattır “ Proje sorumlusu Justine Dziaduch‘un koordinasyonuyla gerçekleşen Proje Perşembe günü törenle açılacak.

Bir taş anıtın da yer alacağı şehir merkezine çok yakın bir mesafedeki yerde gerçekleşecek bu açılışa Ahlen Belediye Başkanı Dr. Alexander Berger, LAGA Başkanı Tayfun Keltek ve Ahlen Uyum Meclisi Başkanı Ergül Aydemir‘in yanısıra Ahlen'deki Dernek yöneticileri ile ilgi duyan herkesin katılabileceği açıklandı.

Ahlen Belediyesinin de destek verdiği Projenin sorumlusu Justine Dziaduch ‚‘‘Açılışa tüm Ahlenlileri, kalpten davet ediyoruz. Toplumsal duyarlılık göstererek bu acılışa gelmeleri, ölen suçsuz insanlarla ve geride kalanlarıyla dayanışma göstermeleri bizleri mutlu edecektir. Irkçılığın zaman zaman Almanya’da ne boyutlara geldiğini bu cinayetlerde de görebiliyoruz. Bu Neonazi terör örgütü NSU’nun eylemlerini 2000’li yıllardaki göç tartışmaları çerçevesinde de değerlendirmek gerekiyor." dedi.

Anıt ağaçlığın açılış programı şöyle olacak;

Tarih: 26.08.2021, Perşembe günü

Almanya’da emekli maaşlarına zam kararı onaylandı Almanya’da emekli maaşlarına zam kararı onaylandı

Başlangıç: 15:30 – Bitiş: 16:30 Uhr

Yer: Gebrüder-Kerkmann Platz park yeri yanı / Beckumer Straße 8-12 (Kaldewein yani )

• Varış ve selamlama

• Belediye Başkanı Dr. Alexander Berger‘in konukları selamlaması

• LAGA Başkanı Tayfun Keltek'in konuşması

• Ahlen Uyum Meclisi Başkanı Ergül Aydemir‘in konuşması

• Şehir Lisesi öğrencilerinin sunumu

• Anıt alanın birlikte gezilmesi

Not: NSU davalarını, duruşmalarını baştan sona kadar izleyen Gazeteci-Yazar Yücel Özdemir'in Almanya’da Neonazi - Istihbarat - Emniyet Üçgeninde ‘’ NSU Cinayetleri ‘’ adlı ilgiyle okunacak Türkçe yazılmış bir kitabı bulunmaktadır.