NEONAZİLERE KIRMIZI KART

 

Almanya’nın Delmenhorst kenti Neonazilere kırmızı kart gösterdi. Aşırı sağcı NPD partisi Delmenhonhorst kentinde miting düzenledi. NPD’nin kent merkezinde miting yapacağını duyan Delmenhorst Renga Renk Derneği kendisine destek veren 100 dolayındaki sivil toplum kuruluşuyla karşı yürüyüş yaptı. Yüzlerce kişi kent merkezinde önce insan zinciri, sonrada kortej oluşturarak aşırı sağcıları Delmenhorst kentinde istemediklerini haykırdı. Neonazi karşıtları ağızlarında düdük, ellerinde kırmızı kartla aşırı sağcılara tepki gösterdi. Çok az sayıdaki NPD Partisi yanlılarının düzenlediği miting için yüzlerce polis görev aldı. Polis kent merkezi ve ara sokaklarda aşırı sağcılara göz açtırmadı. Halkta polise yardımcı olunca korkulan gösteri olaysız sona erdi. Polis ara sokaklarda eylem yapmak isteyen Neonazileri ise yakalayıp ellerini kelepçeledi.

Neonazilere karşı düzenlenen gösteriye çok sayıda Türk de katıldı. Aşırı sağcılara tepki için düzenlenen yürüyüşte yer alan Delmenhorst Yabancılar Meclisi Başkanı Tamer Sert, “Neonaziler kentimizde barınamaz” dedi.  Türklerin NPD partisine her alanda tepki gösterip kesinlikle destek vermemesi gerektiğini anlatan Sert, “Bunlar aşırı sağcı, yabancı düşmanı insanlar. Her nerede olursak olalım bunlara tepkimizi en sert şekilde göstermeliyiz. Kesinlikle NPD’ye oy vermeyelim. Yoksa tekrar eski günlere döneriz. Delmenhorst kenti bu konuda birlik ve beraberlik içinde” dedi.

 

NPD PROGRAMINI KISA KESMEK ZORUNDA KALDI

Yürüyüşte yer alan sendikacı Ayhan Zeytin ise “Neonazilere kırmızı kart” dedi.  Gösterilen tepki nedeniyle NPD’nin programını kısa kesmek zorunda kaldığını vurgulayan Zeytin, “Biz bugün aşırı sağcılara kırmızı kartımızı ve tepkimizi gösterdik. Gösterilen tepkiler nedeniyle NPD programını çok kısa sürede sonlandırdıé diye konuştu.