Almanya’da Schwerin, Rostock, Hamburg, Bremen, Frankfurt, Wiesbaden, Nürnberg, Münih ve Darmstadt gibi farklı kentlerde‚ "Vatanı koruyalım, göçe hayır. Biz Avrupa’nın maaş memuru değiliz“ kamyonlu mitingleri büyük tepki alan aşırı sağcı ırkçı faşist Milliyetçi Demokrat Partisi’ne (NPD) Offenbachlılar da kırımzı kart gösterdi.

Offenbach Marktplatz’da NPD’nin yedi kişilik mitingini ablukaya alan Offenbachlılar, düdük ve kornalarla, yabancı düşmanı aşırı sağcıların sesini bastırdı.

SPD, Yeşiller, Sol Parti, Korsanlar, kiliseler ile göçmen, sol ve anti faşist grupların çağrısıyla biraraya gelen yüzlerce Offenbachlı hem ellerinde, üzerinde "Faşizm suçtur“, "Benim Offenbachım kahverengi değil, rengarenktir", "İnsan onuruna dokunulamaz" yazan döviz ve pankartlar taşıyıp hep bir ağızdan "Neonaziler defolun“ dediler.

Anti faşist gruba taksiciler ile yoldan geçenler de kornalarıyla destek verdi. Neonazilere karşı gösteride Offenbach Anakent Belediye Başkanı Horst Schneider ile Belediye Encümeni Stephar Faerber de yer aldılar.

"Tarihi unutmamalıyız"
Offenbach Anakent Belediye Başkanı Horst Schneider NPD mitinginde yedi kişinin katıldığına dikkat çekerek,

"Offenbach çok kültürlü, çok etnikli, çok dinli, çok renkli kenttir. Offenbach demokrattır. Ayrımcılığa, ırkçılığa ve insan düşmanlığına sıfır toleransımız var. Aşırı sağcılar iğrenç düşüncelerini insanlara kabul ettirmeyekler. Sağlıklı, iyi bir temelde kentimiz gelişiyor. Ekonomi kötüye gittiğinde, çoğunluğu nasıl sağladıklarını unutmadık. Neler yapabileceklerini, tarihi unutmamalıyız. Aşırı sağcılara tepki verilmesini çok önemsiyoruz“ dedi.

Mitingte anti faşist grupların gösterdiği kırmızı kartın yanısıra ayakkabılar da dikkat çekti. Miting, NPD kamyonunun geniş güvenlik önlemleri altında meydandan ayrılmasıyla olaysız bir şekilde sona erdi.