Memet Kılıç Polis teşkilatı Başkanı Augustin'e mektubunda şunları yazdı.


"Saygıdeğer Federal Polis Teşilatı Başkanı Sankt Augustin,


Geçtiğimiz haftasonu Köln-Bonn Havalimanı'nda yaşanan olaya ilişkin savcılığın bahsi geçen federal polis memuru hakkında soruşturma başlattığı bilgisini aldım.

Köln Savcılığı'nın Sözcüsü olaya ilişkin şu açıklamada bulundu: 10 Ağustos Cumartesi'yi 11 Ağustos Pazar'a bağlayan gece bir federal polis memuru ve Duisburg'da yaşayan Türkiye kökenli bir şahıs tartışmaya başlamışlar. Tartışma şiddetini artırınca polis memuru copunu kullanmış. Kısa bir süre sonra yolcu yakını başından aldığı darbe ile yere yığılmış ve ardından kendisine hastanede ilk tedavisi yapılmış. Yaralanmanın cop darbesinden olup olmadığı ise henüz kesinlik kazanmamıştır.

51-yaşındaki yolcu yakını Yaşar Albayrak Türk basınına verdiği demecinde polis memurunun cop darbeleriyle başınını 3,5 santimetre derinliğindeki yarıldığını ve bunun sonucunda olay yerinde bayıldığını ifade ediyor. Türk basınında üzerinde kanlı bir gömlekle hastanede müdahele edilirken fotoğrafı yer alan Albayrak, ilk müdahelenin ardından taburcu edilmiş.

Saygıdeğer Augustin,

Özellikle NSU-Cinayetlerinin ortaya çıkışından sonra Almanya'da yaşayanlar polis memurlarının davranış ve çalışma şekilleri ile daha yakından ilgilenmeye başladılar. Eminim siz de bu hassasiyeti anlayışla karşılarsınız. İlgide belirtilen olayın aydınlatılması ve hukuksuz davranışta bulunan memur ve memurların gerekli yaptırıma çarptırılması önem taşımaktadır.

Bu açıdan beni konuya ilişkin bilgilendirmenizi önemle rica ederim."


Saygılar,
Federal Milletvekili Memet Kılıç