Alman Demiryolları İşletmesi Deutsche Bahn(DB), “Demiryolları meslek eğitimi öğrencileri nefret ve şiddete karşı” adı altında bir proje yarışması düzenledi. Kurum içinde meslek eğitim alan gençlerin yer aldığı yarışmaya, Köln ve civarında yaşayan 8'i Türk 2'si Alman olmak üzere toplam 10 kişiden oluşan bir grup, “Irkçılığa hayır diyoruz” sloganlı bir çalışmayla katıldı. ICE(Inter City Express) trenlerindeki Bordbistro'larda eğitim alan ve yaşları 18 ile 24 arasında değişen gençler, proje için çalışmalara kasım ayından itibaren başladı. Irkçılığa karşı pankartlar ve sunumlar hazırlayan ve çeşitli etkinliklere katılan öğrenciler, trenler ve  dağıttıkları broşürlerle “Kökeni ne olursa olsun, tüm insanlar eşittir” mesajı verdiler.

 BİRLİKTE BARIŞ İÇİNDE YAŞAYABİLİRİZ

Grup adına konuşan proje sorumlusu Alev Demirkaya, son dönemde neonazi terörüyle birlikte tekrar gün yüzüne çıkan ırkçılık tehlikesine karşı ulaşabildikleri tüm insanları uyarmayı hedeflediklerini belirtti. Demirkaya, “Karşılaştığımız insanlarla resimler çekerek, röportajlar yaparak konuya dikkat çekmek istiyoruz. DB içinde çok farklı kökenleri olan insanlar bir arada barış ve huzur içinde çalışıyor. Bunu başarmak zor değil. Nereden geldiğine, ten rengine, kültürüne ya da dinine bakmadan tüm insanların eşit olduğunu anlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 MAYIS SONUNDA BELLİ OLACAK

DB'nin kurum içinde meslek eğitimi alan gençler arasında gerçekleştirdiği proje yarışması tam 12 yıldır yapılıyor. Öğrenciler, mesleki dayanışma, kültürel çeşitlilik ve sosyal sorumluluk alanlarında projeler hazırlıyor. Bu yılki yarışmaya Almanya genelinde toplam 65 grup katılıyor. Yarışmanın sonucu 30-31 Mayıs tarihlerinde Berlin'de düzenlenecek etkinlikte açıklanacak. Törende ilk ona girenlere  çeşitli ödüller verilecek yarışmada, birinci olan ekibin projesi kurum içindeki organizasyonlarda kullanılacak.