Almanya'da yaşayan tiyatro yönetmeni Ali Köken, Türk sahne kültürünün en eski örnekleri arasında yer alan Karagöz ile Hacivat gölge oyununu Köln'deki çocuklarla buluşturdu.  Mülheim semtindeki Kulturbunker salonundaTürkçe ve Almanca olarak iki dilde sahnelenen gösteriyi, çok sayıda Türk ve Alman çocukla birlikte aileler de büyük bir keyifle izledi. Program öncesi seyircilere Karagöz ve Hacivat'ın hikayesi ve gölge oyunu haline gelişi hakkında bilgiler de verilirken, hayatlarında belki de ilk kez böyle bir gösteri seyreden küçük izleyiciler keyifli dakikalar geçirdi.

 ÇOK BÜYÜK İLGİ VAR

 Karagöz ile Hacivat'ı 1999 yılından beri sergilediğini belirten Ali Köken, gösteriyle ilgili şu bilgileri verdi: “Karagöz ile Hacivat'ı Avrupa'da herkese tanıtmak istiyorum. Şu ana kadar ilgi çok güzel.  Anaokullarından üniversitelere kadar, tüm öğrenciler geleneksel gölge oyunumuzu beğeniyor. Çoğu çocuğun Karagöz ile Hacivat'ı hikayelerden tanıdıklarını, ancak hiç izleme fırsatı bulamadıklarını sıkça duyuyorum. Gösterileri izlemeye gelen Alman çocuklar da var. Bu yüzden iki dilli oynuyorum ve onlar da ilgiyle izliyorlar."

Ali Köken, gösteriyi izlemek isteyenleri 6 Temmuz 2012 saat 18.00'de, Berlinerstrasse 20, 50163 Köln adresindeki Kulturbunker Mülheim'e beklediklerini belirtti.