Köln'deki Ford fabrikasında çalışan Recep Aydın, Türkiye'de alzheimer hastası olan 78 yaşındaki babasını tüm şartları yerine getirmesine rağmen vize alamadığı için yanına getiremiyor. Babasının yıllarca Almanya'da çalışıp emek verdiğini daha sonra da kesin dönüş yaptığını belirten Aydın, “Bu nasıl adalet” diye isyan etti.

 

ALMANYA'nın Köln kentinde yaşayan Recep Aydın (47), Karadeniz Ereğli'de yaşayan 78 yaşındaki alzheimer hastası olan  babası Mehmet Aydın'ı Almanya vize vermediği için yanına getiremiyor. Annesi öldükten sonra babasının Türkiye'de tek başına kaldığını ve perişan olduğunu ayrıca günde üç dört hap kullanması gerektiği halse alzheimer hastası olduğu için bunu aksattığını belirten Aydın, Almanya'yı adaletsizlikle suçladı.

 

İLAÇ KULLANMAK ZORUNDA

 

Vize alabilmek için tüm istenenleri eksiksiz yaptığı halde Şubat ayından beri vize alamadıklarını belirten Recep Aydın şunları söyledi: “30 yıldan beri Almanya'da yaşıyorum ve Köln'deki Ford fabrikasında çalışıyorum. Annemizi geçen yıl kaybettik babamız şu anda Türkiye'de yalnız başına yaşıyor, 78 yaşında ve alzheimer hastalığı var. Babamızı yanımıza getirmek istiyoruz ama yabancılar polisi bize zorluk çıkarıyor ve bu soruna bir türlü çözüm bulamıyoruz. Babamın tüm kağıtlarını ve doktordan hasta olduğuna dair raporu verdik. Hastalığını ispatlaması için tekrar kendi belirledikleri doktor heyetine muayene olmasını istediler bunu da yaptık ve yeni bir rapor aldık. Sigorta yaptırmamızı istediler onu da yaptırdık. Almanya'nın Ankara Başkonsolosluğu ile görüştük, onlar dosyaların Köln yabancılar polisinde olduğunu söylüyorlar. Abim de burada çalışıyor ben de, ikimiz de her türlü garantiyi vermemize rağmen vize alamadık. Şubat ayından beri uğraşıyoruz. Babam hasta günde üç dört kez hap yutması gerekiyor ve bunu kendisi yapamıyor. Tek başına orada perişan durumda biz de üzüntüden burada perişan olduk, ne yapacağımızı bilemiyoruz elimiz kolumuz bağlandı.”

 

DİĞER MİLLETLERE VİZE VAR BİZE YOK

 

Bunun insan haklarına aykırı olduğunu belirten Aydın, “Gerekirse hakkımı kanuni yollardan arayacağım. Biz çok şey istemiyoruz sadece öz babamızın yanına gelmesini istiyoruz. Üstelik babam Almanya'ya gelen ilk işçilerden yıllarca bu ülkede çalışıp emek verdi, sonra Türkiye'ye kesin dönüş yaptı. Almanya'da bence yabancı düşmanlığı yok Türk düşmanlığı var çünkü her millete vize veriyorlar iş Türklere gelince vermiyorlar” dedi.