Almanya’nın en güzel kentlerinden biri olan çevre düzeni, üniversite ve hastanesiyle dünyada ün salan 220 bin nüfuslu Freiburg kenti aynı zamanda en çok bisiklete binilen kent konumunda. Freiburg Belediyesi kentte artan fuhuşun kontrol altına alınmasını gerekçe gösterip belediye meclisinde fahişelerden seks vergisi alınması için toplantı düzenledi. Meclis üyelerin sıcak baktığı ‘seks vergisi’ konusunun çok yönlü araştırılıp uygulamaya girmesi bekleniyor.

Kentte 9’a yakın resmi, özel genelev ve kulüplerde çalışan fahişeler ile serbest çalışan fahişeler de belediyeye seks vergisi ödeyecek.  Belediyenin basın sözcüsü Edith Lammersdorf , seks vergisiyle fuhuş trafiğinin kontrol altına alınacağını söyledi.
Uygulama yürürlüğe girmesiyle  fahişelerin çalıştığı mekanlarda her 10 metrekare için 100 Euro seks vergisi alınması düşünülüyor. Böylelikle belediye bütçesine yılda 860 bin Euro gelir sağlanması bekleniyor. Seks vergisin yürürlüğe girmesiyle fahişeler de fiyatlarına zam yapmak durumunda kalacak. Ekonomik kriz sayesinde  zorda  olan belediyeleri yeni gelir kaynakları aramakta pek zorlanmadığı görülüyor. Seks vergisiyle artık fahişelerde belediye bütçesine destek vermiş olacak.