Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) bünyesinde üç yıl önce kurulan Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Birliği'nin Düsseldorf Bölgesi, DİTİB Duisburg Merkez Camii'nde dün akşam iftar yemeği verdi. Düsseldorf Din Hizmetleri Ateşeliği'ne bağlı olarak faliyet gösteren cami dernekleri, din görevlileri ve yöneticilerinin davet edildiği iftarda,  Düssseldorf Başkonsolosluğu'ndan konsolos yardımcısı Hüseyin Emrah Kurt, Düsseldorf Din Hizmetler Ateşesi Dr. İlhami Ayrancı, DİTİB Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Birliği Düsseldorf Bölge başkanı Hayrettin Kahraman, DİTİB Duisburg Merkez Camii başkanı Muhammed Al hazır bulundu.

İftar öncesi, ney çalıp ilahi ve kaside okuyan Duisburg Merkez Camii Din Görevlisi Ender Acar, Hakkari'de terör saldırısıyla şehit düşen 6 asker ve 2 korucu için de dua etmeyi ihmal etmedi.  Düssseldorf Başkonsolos yardımcısı Hüseyin Emrah Kurt, "Ramazan'ı bize yaşattığı güzellikleriyle hatırlamak istiyoruz, ama malesef Türkiye'den yine çok acı bir haber aldık, 8 şehidimiz var.Hepsine Allah'tan rahmet, geride kalan ailelerine de sabır diliyorum" dedi.

Diğer konuşmacılar Düsseldorf Din Hizmetler Ateşesi Dr.İlhami Ayrancı ve DİTİB Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Birliği Düsseldorf Bölge başkanı Hayrettin Kahraman, DİTİB derneklerinde görev yapan din görevlilerine ve yöneticilerine hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, birlik ve beraberliklerini sürdürme çağrısında bulundu.