-Mehmet Atak-





CHP Yurtdışı teşkilatlanmasını yürüten Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ve CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil tarafından gönderilen genelgede, Almanya'nın bazı eyaletleri için atanan isimler açıklandı.

SÜHEYLA KAPLAN HAMBURG ve SCHLESWİG-HOLSTEİN TEMSİLCİSİ OLDU




Almanya'nın kuzeyindeki Hamburg ve Schleswig- Holstein bölgesinde daha önce CHP Temsilcisi olarak atanan Erkan Erçin'in yerine, Genel Merkez kararıyla bu defa Süheyla Kaplan getirildi. Bu karar, beraberinde bazı eleştiriler de getirdi.Bu konuda CHP genel Merkezi'ne gönderilen yazılarda, 'Kadın Kotası' gerekçe gösterilerek yapılan bu yeni atama kararı karşısında bazı endişelerin dile getirildiği öğrenildi.

Temsilci değişikliği nedeniyle, Köln şehrinde 15 Aralık'ta yapılan dernekleşme çalışmaları kapsamında tüzük hazırlığı toplantısına da Hamburg bölgesi adına Süheyla Kaplan iştirak etti.

ALİ KILIÇ ALMANYA TEMSİLCİSİ OLDU




Öte yandan, CHP'nin Almanya Genel Temsilcisi de belirlendi. Uzun yıllar önce Almanya Alevi Federasyonu başkanlığını yapan ve gerek Deniz Baykal, gerekse Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlıkları dönemlerinde danışman olarak dikkati çeken ve Münih'te yaşayan Ali Kılıç,  CHP'nin Almanya Temsilcisi seçildi. Ali Kılıç, Milliyet Gazetesi Münih Muhabiri olarak da 1980'li yıllarda görey yapmıştı.



CHP FEDERAL ALMANYA TEMSİLCİLERİ


İbrahim Akbal
(Bremen - Hannover)
Sonay Ataç (Berlin)
Yakup Dıvrak (Baden Wüttemberg)
Sinan Erbektaş (Hessen – Rheinland Pfalz)
Süheyla Kaplan (Hamburg - Schleswig-Holstein)
Necip Şahin (Bavyera)
Nesrin Keskin (Kuzey Ren Westfalya)
Erdal Tekin (Kuzey Ren Westfalya)
Turabi Yıldız (Kuzey Ren Westfalya)