Boksör Ünsal Arık'ın, PKK sempatizanı diyerek kendisine ve ailesine hakaret ettiğini ve bunu yapmakla kendisini siyasete çekmek istediğini belirten İsmail Özen-Otto konu ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Komedyen Oliver Pocher'le daha önce anlaşmazlık yaşayan Almanya doğumlu ve son zamanlarda daha az unvan sahibi olan boksör Ünsal Arık, Hamburg'da yaşayan Kürt kökenli profesyonal boksör İsmail Özen-Otto ile ilgili "Bild" gazetesine verdiği demeçte ve sosyal medya paylaşımlarında İsmail Özen'i hedef göstererek sert suçlamalarda bulundu.

Irkçı bir açıklama

Hamburg'da yaşayan Alman milyarderlerinden Otto Versand markasının sahibi Michael Otto'nun damadı İsmail Özen-Otto yazılı basın açıklamasında, "1 Mayıs 2020'de Bild gazetesi bana yönelik, boksör Ünsal Arıkan tarafından PKK sempatizanı diyen ırkçı bir açıklama yayınladı. Makalede ailem ve ben hedef gösterildim. Suçlamalar temelsiz ve yanlıştır. Bu kişinin aklında olanın sporla ilgisi yoktur. Beni ve Kürtleri ilgilendiren sosyal medya paylaşımları ırkçı içerikler taşımaktadır. Görülüyor ki aldığı eğitimi özgürlükçü politik düşünce ile milliyetçiliği ayırt etmeye yetmemektedir. Bu, Türkiye'deki mevcut milliyetçi siyaseti savunduğunun da açık göstergesidir" dedi.

Barışı savunurum

Irkçılığa ve gerçek dışı söylemlere karşı her zaman karşı olduğunu yineleyen İsmail Özen-Otto sözlerine şöyle devam etti: "Ben insan haklarından yana olan bir sporcuyum. Demokratik değerlerimizi, Almanya'daki özgürlük ve barış anlayışını her zaman savundum. Aynı hakları Kürtler için de diliyorum."