Saat 18:00 de başlayan gösteriye Türkiye'den gelen sanatçılardan Uğur Işılak, Cem Çelebi ve Cengiz Özkan türkülerle katılarak sahne aldılar.

Çoğunluğu genç olan göstericilerin arasında, Almanya'da son bir yıldır hızla örgütlenen Osmanen Germania (Almanya Osmanlıları) adlı motorcu kulübü üyeleri dikkat çekti.



BEKLENEN İLGİ OLMADI

Almanya'nın birçok bölgesinde günler öncesinden duyurusu yapılan yürüyüşe beklenen ilginin gösterilmemesi organizatörleri memnun etmedi.



Aralarında MHP'nin Avrupa örgütü Türk Federasyonu, AKP destekli Avrupa Türk Demokratlar Derneği (UETD) ile Vatan Partisi gençlik kolları olarak değerlendirilen TGB, Hamburg Türk Toplumu ve onlarca dernek tarafindan "Haydi bayrağını al gel" şeklinde duyurusu yapılan mitinge yaklaşık 3 bin kişi katıldı.



Gösteri sırasında sık sık " Allahu ekber" sloganları atıldı. Bozkurtların üç hilali, Türk ve Azerbaycan bayraklarının yanında Suriye'deki muhalif El Nusra ve ÖSO'nun sembolü bayraklar birlikte taşındı. Miting sırasında bir grup genç göstericinin namaz kılması öncesi topluca İstiklal Marşı okundu.



Geçen hafta sonu yapılan yürüyüşe kıyasla daha çok milliyetçi ve hükümet yanlısı sloganların atıldığı gösteri sırasında, Almanya'da yaşayan Dr. Ali Söylemez'de Almanca dilinde bir konuşma yaptı.



Mitinge katılan eski Avrupa parlamenterlerinden Ozan Ceyhun ise yaptığı açıklamada, Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir'in 2002 yılında yaptığı bir açıklamada Alman Parlamentosu'nun Ermeni soykırımını Bundestag'da görüşmesini eleştirdiğini söyledi. Cem Özdemir'in neden bugün 2002 yılındaki görüşlerinin aksini savunduğunu anlayamadığını belirtti.

Haber: Avrupa Postası
Foto: Nick Brauns