ALMANYA’DA TAŞINIRKEN PLAKA DEĞİŞTİRMEYE SON

 

Almanya'nın KRV Ulaştırma Bakanlığı, eyalet içinde başka bir kente taşınan araç sahiplerini rahatlatacak bir düzenleme yaptı. Taşınma nedeniyle aracı kaydettirilirken plaka değiştirme zorunluluğu kaldırıldı.

 

ALMANYA'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Ulaştırma Bakanlığı, eyalet içinde başka bir kente taşınan araç sahiplerini yeni plaka masrafından kurtaracak bir düzenlemeyi yürürlüğe koydu. 1 Haziran 2012'den itibaren geçerli olacak uygulamaya göre, taşınılan kentin yine KRV içinde olması durumunda araç sahibi isterse eski plakasını kullanmaya devam edebilecek. Örnek olarak Köln'den Düsseldorf'a taşınan bir kişi, aracındaki 'K' harfli plakayı değiştirmek zorunda olmayacak. Düzenleme sadece plakayı kapsarken, aracın yeni adrese kayıt işlemi ise eskiden olduğu gibi yapılacak. Bu düzenleme sayesinde araç sahipleri kayıt işlemlerinde bulunulan kente göre 15 ile 25 Euro arasında değişen yeni plaka masrafından kurtularak, sadece 26 Euro'luk kayıt işlemi ücretini ödeyecekler.

 

YENİ ARACA YENİ PLAKA

Düzenlemenin vatandaşlardan gelen talep üzerine gerçekleştiğini belirten KRV Ulaştırma Bakanı Harry K. Voitsberger( SPD), “Uygulamayla araç sahiplerinin üzerindeki mali yükün yanı sıra,  trafik dairelerinin iş yükünü de hafifletmiş olacağız” dedi. Eski plakanın kullanılabilmesi kuralı, araç sahibi hali hazırdaki aracını kullanmaya devam ederse geçerli olacak. Yeni araç alımlarında ise, yeni adresin bulunduğu kente ait plaka düzenlenecek. Bunun dışında aracın plakasının hasarlı ya da silik olması nedeniyle yenilenmesi gerektiğinde de, bu işlem aynı plaka numarasını yeni adresteki kayıt bürosu tarafından damgalanmasıyla gerçekleştirilebilecek.