Konuya yönelik değerlendirmelerde bulunan kriminoloji (cinayet bilimci) uzmanları Almanya'da aile içi geçimsizliklerin bedelini minik yavrulara ödetmek isteyen Babaların, sözde 'Karılarına ceza vermek' anlayışı içindeki vahşet boyutundaki olaylarda, ciddi bir artış olduğu açıklandı.


DİŞ DOKTORU İKİ ÇOCUĞUNU YATAKTA ÖLDÜRDÜ



Psikolojik sorunları bulunduğu belirlenen Fardeen A. adlı 38 yaşındaki Afganistan kökenli diş doktoru, dün sabah saat 6.50 civarında polisi arayarak iki çocuğunu öldürdüğünü ihbar etti. Komşularınca güleryüzlü ve ailesine oldukça düşkün biri olarak tanımlanan babanın cinneti anlaşılamadı. Şüpheli Neustadt’ta bulunan psikiyatri hastanesine götürüldü.


Alman kanalları, 2 katlı müstakil evin çatı katında kızı Celine (4) ve oğlu Elias (6) adindaki çocuklarını öldürdükten sonra polisi arayarak olayı soğukkanlılık içerisinde anlatan Afganistan kökenli, Almanya doğumlu 38 yaşındaki adamın oldukça tutarsız hareketlerde bulunduğunu, ilk tespitlerde akli dengesinin yerinde olmadığının belirlendiğini bildirdi.

Savcılığın talimatı ile şüpheli, Neustadt için psikiyatri hastanesine götürüldü. İki çocuğunu öldüren adamın Hamburg-Bergedorf semtinde kendine ait bir diş doktoru muayenehanesi olduğu belirtildi.