Berlin-

 


 





Kılıç, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ‘’Sayın Böhmer’in bakanlık koltuğunda geçirdiği yedi yılı aşkın süreye rağmen halen Almanya’da hakiki bir hoşgeldin kültürü talep etmesi beni şaşırtmadı. Açıklamasıyla taleplerinin eyleme dönüşmediği eleştirimi doğrulamış oldu’ dedi.

 

Kılıç, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: ‚’Başından beri, sözde kalan taleplerle ve kameralara gülümseyerek gerçek hoşgeldin kültürü yaratılamayacağının farkındaydık. Hoşgeldin kültürünü gerçek anlamda hayata geçirmek için çifte vatandaşlık hakkının da tüm bireyler için garanti altına alınması gerekiyor.’’

 

Göçmenleri Alman vatandaşlığına geçmek konusundaki çağrısının yetersiz olduğunu vurgulayan Kılıç, ‚’ Federal Hükümet göçmenlere önceki vatandaşlıklarını korumanın yolunu da açmak zorunda. Çifte vatandaşlık Avrupa Birliği vatandaşları için genel geçer bir durum. Çifte vatandaş olan Birlik Partili siyasetçiler de var, örneğin David McAllister. Bu durum şimdiye kadar hiç sorun yaratmadı. Birlik Partililer de bunu artık kabul etmeli ve Avrupa Birliği vatandaşı olmayanlara da çifte vatandaşlık hakkını tanımalıdır. Eminim yarın Entegrasyon Zirvesi’ne katılacak olanlar da benimle bu konuda hemfikirdir. Hükümet, Zirve’de birbiriyle konuşmaktan çok katılımcıların öneri ve isteklerini ciddiyetle dinlemeli ve uygulamaya koymalıdır’ şeklinde açıklamada bulundu.