Almanya'nın birçok kentinde El Kaide bağlantılı silahlı grupların Batı Kürdistan’a yönelik saldırıları ve sivilleri hedef alan katliamları protesto  ediliyor.  


Duisburg kentinde Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu(YEK-KOM), Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF), Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF), ÖDA ve Sol Parti Gençlik Örgütü’nün de bünyesinde olduğu Demokratik Güç Birliği Platformu tarafından bir yürüyüş organize edildi.


Kürdistan Êzidîler Birliği, Kürdistan İslami Hareketi  ve Demokratik Birlik Partisi (PYD)’nin de destek verdiği yürüyüşe, Dortmund, Essen, Bochum ve Duisburg'tan yüzlerce kişi katıldı.


Kentin merkez tren istasyonunda bir araya gelen eylemciler, Almanca, Kürtçe ve Türkçe pankart ve dövizler taşıyarak, El Nusra gibi çete gruplarının protesto etti.


Sık sık  " El Nusra çetesi Rojava ve Suriye'den defol " sloganlarının atıldığı yürüyüşde yaklaşık iki saat yürüyen göstericiler kent merkezine ulaştıktan sonra, burada bir miting düzenledi. Mitingde yapılan konuşmalarda, Rojava katliamı kınandı.

İlk konuşmayı yapan YEK-KOM Eşbaşkanı Yüksel Koç, herkesin Rojava'yı savunması gerektiğini belirterek, "Şu anda Almanya'nın 17 merkezinde Rojava'ya destek, yürüyüşleri yapılıyor.  Kürtlerin kazandığı değerleri kimse geri alamaz. Bunun herkesin iyi bilmesi gerekiyor. Rojava'da yapılan devrim bütün Ortadoğu devrimidir" diye konuştu.


DİDF Temsilcisi Düzgün Altun ise Kürt halkına yönelik yapılan katliamı kınadıklarını vurgulayarak, "Batı bu  katliamcı ve çetelere destek veriyor. AKP de bu desteğin içinde. Buna son verilmesi gerekiyor. Buna karşı bütün demokrasi güçleri mücadele etmelidir" diye konuştu. 


AGİF Başkanı  Dirk Simon, Rojava halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını belirterek, yaşanan katliamı kınadı. ATİF adına konuşan Süleyman Gürcan ise, çetelere karşı herkesi ortak mücadeleye çağırdı. 


PYD Avrupa Meclisi Üyesi Ahmedê Kobani, Rojava'da bir insanlık mücadelesi yürütüldüğünün altını çizerek, şunları söyledi: "Rojava'da Kürtler ile İslami güçler savaşmıyor. Kürtler ile katliamcı, talancı ve çeteci güçler, savaşıyor” dedi.


Rojava'da, yürütülen mücadelenin Mahir Çayan, Hakki Karer ve Kemal Pir'lerin mücadelesi olduğunu söyleyen Kobani şöyle konuştu:  “Biz herkese eşit ve demokratik bir ortam sağlamak istiyoruz. Ermeni, Asuri, Arap ve Hristiyan, halklarla eşit ve özgürce yaşamak istiyoruz. Ama onlar bize saldırıyor. Türkiye'de destek veriyor bu güçlere. Suudi Arabistan da silah veriyor.”