Alman Uyum Vakfı, Başbakan Angela Merkel'ın himayesinde göçmen kökenli gençlere yönelik yeni bir kampanya başlattı. "Kendi yolunda ilerle" adı ile başlatılan kampanyanın tanıtımı Berlin'de Başbakanlık'ta, Başbakan Angela Merkel tarafından yapıldı. Kampanyanın tanıtımına Başbakan Angela Merkel, Federal Göç ve Uyum Bakanı Maria Böhmer, Bundesliga Kulüpler Birliği Başkanı Reinhard Rauball, B. Münih Başkanı Uli Hoeness ve Almanya Uyum Vakfı Başkanı Wolfgang Fürstner katıldı.

GENÇLER DESTEKLENECEK
Bu kampanya ile uyumu gerçekleştirmek adına kendi alanlarda yetenekli gençlerin desteklemesi hedefliyor.
Merkel, Almanya'da nüfusun azaldığını fakat göçmen sayısının arttığını belirterek “Almanya göçmenlerle çeşitlendi, zenginleşti. Hangi din, dil ve ten rengi olursa olsun ülkeye gelen tüm göçmenlere kapımız açık. Göçmenler bizim bir parçamız” dedi. Hürriyet ile Bild Gazeteleri'nin medya partneri olduğu kampanyanın Almanya'yı bütünleştireceğini belirten Merkel, Bundesliga takımlarına da verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

BUNDESLIGA EKİPLERİ REKLAM TAŞIMAYACAK
Almanya Uyum Vakfı'nın başlattığı kampanya çerçevesinde bugün, yarın ve pazar günü oynanacak maçlarda 18 Bundesliga takımı formalarında göğüs reklamı yerine "Kendi yolunda ilerle" sloganı ile sahaya çıkacak. Başbakan Angela Merkel de himayesine aldığı kampanyaya destek vermek amacıyla yarın Dortmund'da oynanacak B. Dortmund-Leverkusen maçını izleyecek. Maçtan önce farklı kökene sahip gençler gösteri yapacak.

ALMANYA UYUM VAKFI DÜZENLİYOR
Uyum Vakfı'nun kuratoryum'un da Burda Yayınevi sahibi Hubert Burda, Bertelsmann denetleme kurulu üyesi Liz Mohr, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve Deutsche Telekom yönetim kurulu başkanı Rene Obermann, yönetim kulununda da şirket danışmanı Wolfgang Fürstner, Alman Federal Uyum Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer, Doğan Medya İnternational Genel Müdürü Sevda Boduroğlu, Bild Genel Yayın Yönetmeni Kai Diekmann, işadamı, sosyal medya uzmanı İbrahim Evsan, Bayern Münih kulübü Başkanı Uli Hoeness, DDB Group Başkanı Tonio Kröger ve şirket danışmanı Thomas Gauly bulunuyor.

SEN BAŞARABİLİRSİN MESAJI
Almanya'da 15.7 milyon göçmen kökenlinin yaşadığını ve bunların da yarısından fazlasının Alman vatandaşı olduğunu söyleyen Merkel, burada doğan çocukların artık burada kaldığını kaydetti. Gençlerin geleceğini Almanya'da aradığını da belirten Merkel “İlkokul sınıflarında Ayşe, Hasan ve Dimitri'lerin sayısı artıyor. Almanya hoşgörülü ve dünyaya açık bir ülke. Göçmen çocuklarına 'sen başarabilirsin. Kendi yolunda ilerle' mesajını vermek lazım. Bu kampanya da bu amaca hizmet edecektir” dedi.

ÜÇ MESAJ VERİYORUZ
Almanya Uyum Vakfı Başkanı Wolfgang Fürstner ise başlatılan kampanyaya destek veren Bundesliga, Burda Yayınevi, Hürriyet, Bild, Telekom ve Edeka'ya teşekkür ederken, kampanya ile üç mesaj vermeyi hedeflediklerini söyledi. Fürstner vermek istedikleri mesajları şöyle sıraladı: “Gençlerin yaptıkları eğitim ve meslek eğitimde kararlılıkla yürümelerini sağlamak, Almanya'daki işletmelere göçmenlerin potansiyelinden faydalanmalarına olanak sunmak ve Almanya'nın çeşitlilik ülkesi olduğunu göstermek.”

DHA DIŞ HABER (GE) - FOTOĞRAFLI