Focus dergisinde yer alan habere göre, bir polis müfettiş yardımcısının telefon müziği eski bir Nazi şarkısı olduğu saptandı.

Üst düzey polis yetkililerinin aşırı sağa eğilimlerinin arttığının gözlendiği yer alan haberde, Brandenburg Emniyet Müdürü Hans-Jürgen Mörke’nin bir iç araştırma komisyonu oluşturduğu belirtildi.  Hans-Jürgen Mörke, dört polis memuru hakkında soruşturma başlatıldığını söylerken, mobil ekipten iki polis hakkında savcılıkça adalete engellemekten soruşturma açıldığına dikkati çekti.

 

BAYAN POLİSİN EŞİ HİTLER SELAMI VERMİŞ

 

İki polis memuru hakkında, Schwedt’te sağ propoganda olayına göz yumarak, yasal işlem yapmadıkları suçlamasıyla soruşturma açıldı. Olaya karışan iki memurundan birinin çalıştığı karakolda aşırı sağcı fikrilerini yaymaya çalıştığı için de görevden alındığı bildirildi. Mörke, eşinin ve kardeşinin Mecklenburg-Vorpommern  eyaletinde tanınmış aşırı sağcılardan olduğu belirlenen, bir bayan polisin, eşiyle birlikte bir suça karıştığını açıkladı. Bayan polisin eşi hakkında Hitler selamı vermekten hakkında soruşturma açıldığına da dikkati çekti.

 

 

POLİSİN CEP TELEFONU MÜZİĞİ NAZİ ŞARKISI

 

Mörke, üst düzey bir polis memurunun cep telefonu müziğinin bir Nazi şarkısı olması konusuna da değindi. Polis, cep telefonu müziği olarak Naziler’in ünlü “Doğu cephesinden haber” adlı şarkıyı yüklemiş olmasını eleştiren Mörke “güya şaka olarak internetten yüklemiş. Bu rahatsız edici  ve  tatsız bir şey” dedi. Mörke, Brandenburg polis teşkilatında kesinlikle aşırı sağcı yapılanmalara karşı sabır gösteremem. Bu temizlenecek” derken, komisyonun dört haftaya kadar raporunu sunması bekleniyor.