Hamburg'un Billstedt semtinde şüpheli biçimde ölen 3 yaşındaki Yağmur ile ilgili babası Hüseyin Y. (25) ve annesi Melek (26) cinayet şüphesiyle gözaltına alındı. Annesi tarafından düştüğü söylenen Yağmur’un yüzünde ve kafasında ağır darbeler bulunması üzerine anne ve baba hakkında soruşturma açıldı. Yağmur'u öldürdükleri şüphesiyle savcı dün anne babayı sorguladı.


Melek ve Hüseyin çiftinin bir çocuklarının daha bulunduğu ve ailenin çocuğa kötü davranması nedeniyle Alman Gençlik Dairesi tarafından bakıcı aileye verildiği belirtildi. Yağmur’un ciğerindeki yırtılma sonrası iç kanama geçirerek ölmesi üzerine anne ve babanın şiddet uygulamasından şüphe duyuluyor. Yağmur’un 2010’da çiftin elinden alındığı, ancak Ağustos ayında yeniden geri verildiği öğrenildi.


Anne Melek Y.’nin olayla ilgili polise verdiği ifadede, “Çarşamba günü sabah saat 05.00’te evde yalnızdım. Yağmur çocuk odasından oturma odasına koşarken kötü şekilde yere düştü. Ben hemen babasını telefonla aradım” dediği öğrenildi. Cinayet masası ekipleri Yağmur’un yüzünde ve kafasındaki ağır darbeler dışında vücudunda da morluklara rastladı.