Bugüne kadar Tunus, İrlanda, Almanya, Kanarya Adaları, Singapur, İspanya, İsveç, Brezilya'da konserler vererek Kürt müziğini dünyaya tanıtan Aynur Doğan, Hamburg’un simgesi olarak görülen 2000 kişi kapasiteli dünyaca ünlü Elbfilarmoni salonunda sahne aldı. 

Kürt müzisyen Aynur Doğan, yaklaşık iki saat boyunca çoğunluğu Türkiye kökenli izleyicileri adeta büyüledi.

Almanya'nın en önemli mimari projelerinden olan Hamburg'taki konser salonu Elbfilarmoni düzenlenen görkemli bir törenle (Ocak 2017'de) açılmış ve ilk konserde salonda Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Başbakan Angela Merkel de yer almıştı.

Sahnede söylediği Kürtçe şarkıları ile çoğu izleyici tarafından Kürtlerin Sezen Aksu'su olarak yorumlanan Aynur, sahne performansı ve ağıt şeklinde söylediği birbirinden güzel şarkılarıyla Hamburg'u adeta salladı.

Alex Simu (Klarnet) Cemil Qoçgîrî, (tambur) Manuel Lohnes, (Bas gitar) Kadir Doğan( percussion) ve Franz von Chossy'in (piyano) eşlik ettiği Aynur Doğan, Kürtçe söylediği şarkıları öncesi Dersim'de son haftalarda basına da yansıyan devlet güçlerince kasıtlı olarak orman yakmalarını kınayarak başladı.

Aynur Doğan'ın 11 Ağustos Cuma akşamı sahne aldığı, dünyanın en iyi akustiğine sahip Elbe nehri kıyısında inşa edilen ve kente 866 milyon Euro’ya mal olan "Hamburg'un İncisi" olarak tanınan, 110 metre yüksekliğindeki konser merkezi Elbfilarmonie salonu tıka basa dolmuştu.

Sahnede ağıt şeklinde söylediği Delale, Rewend, Qumrike, Malan Barkir,Berivane, Daye daye, Keca Kurden, Hejiroke şarkılarıyla izleyicilerden yoğun alkış alan Aynur,  programı bitmesine rağmen tekrar sahne alarak "Gelin" adlı Türkçe şarkıyı alkışlar arasında izleyicilerle birlikte seslendirdi.

Program sonrası birçok izleyici tarafından artık düğün salonlarında değil, Elbfilarmoni gibi dünyanın en iyi akustiğine sahip yerlerde konserler izlemek istiyoruz yorumları dikkat çekti.

Program sonrası Aynur sevenleriyle birlikte resim çektirdi.