Karlsruhe'de bulunan Federal Başsavcılık cuma günü yaptığı açıklamada, 31 yaşında bir Türk vatandaşını ajanlık faaliyetleri suçlamasıyla Hamburg'da gözaltına aldıklarını duyurdu.

ESKİ EŞİNİN ŞİKAYETİ AÇIĞA ÇIKARTTI

Üç yıl evli kaldığı eski eşinin polise şikayeti üzerine açığa çıkan haber, gerek bölgede yerel yayınlanan Türkçe gazetelerde, gerekse de Türkiye'deki havuz medyasında adeta görmezden gelinerek yer bulmadı.



Federal Suç Dairesi görevlilerince Hamburg'da kaldığı evinde yakalanıp gözaltına alındıktan sonra Karlsruhe'de tutuklanan Mehmet Fatih Sayan adlı 'MİT ajanı'nın, Paris cinayetinin bir benzeri gibi Kürt politikacılara yönelik suikast girişimi içinde olduğu belirtildi.

KÜRT POLİTİKACILAR ÖLÜM LİSTESİNDE İDDİASI

Alman basınında genişçe yer bulan haberlere göre, Mehmet Fatih Sayan'ın Almanya'da Demokratik Kürt Toplum Merkezi Başkanı Yüksel Koç ve Brüksel'de Kongra-Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal'a yönelik suikastı gerçekleştirmek için, onlarla önceden röportajlar yaparak güvenlerini kazanmak istediği, suikast için de Kasım ayı sonlarında Türkiye’den görevlendirilmiş şahısların Almanya’ya geldiğine yer verildi.

YÜKSEL KOÇ: GAZETECİLERLE KORKARAK MI KONUŞACAĞIZ?
 
NAV-DEM Başkanı Koç konuya yönelik Hamburger Morgenpost gazetesine verdiği kısa demecinde, geçen nisan ayında aldığı bir ihbarı hatırlatarak, isminin öldürülecek 7 kişinin arasında bulunduğu uyarısını aldığını ifade etti. Korkuyor musunuz? şeklindeki bir soruya ise, 'Evet' şeklinde yanıtlayan Koç, suikast olayının ardında ise Erdoğan'ın olduğunu iddia etti. Yüksel Koç devamla şunları söyledi: "Artık Kürt kökenli de olsa gazetecilerle de yanyana gelince öldürülür müyüm korkusu mu taşıyacağız?".

BABASI 90'LI YILLARDA PKK TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMÜŞ 

Babası 90'lı yıllarda devlet ile işbirliği yaptığı gerekçesiyle PKK tarafından öldürüldüğü ileri sürülen MİT ajanı Mehmet Fatih Sayan'ın Mardin doğumlu olduğu ve Bremen'de üç yıl süreyle evlilk yaşamı sürdürdüğü belirtildi. Evli kaldıkları süre içinde Sayan tarafından şiddete maruz kaldığı için polise başvuran eski eşinin ifadesi sonucu açığa çıkan MİT ajanı olayı, Türkiye ile Almanya arasinda yeni bir Böhmermann krizi yaratacak mı sorusunu gündeme getirdi.

Almanya Federal Meclis’inde son dönemlerde MİT ile işbirliğnin kadırılması gerektiği ve MİT ajanlarının sınırdışı edilmesi sıkça tartışma gündemi oluyor.