Farklı Avrupa ülkelerinden ve çoğunluğu Almanya'dan gelen gençler 5 yıldızlı SPA Hotel Colossae'de biraraya geldiler. Gençler farklı saatlerde Denizli Çardak'lı havaalanına geldiler ve hepsi araçlarla alınıp otele getirildiler.


Kültür tanıtımı


ADD Başkanı Ali İnceören ve yardımcısı Barış Karabacak yaptıkları açıklamada, “Gençler çok önemliler ve hepimizin geleceğidir. Avrupa Denizliler Derneği olarak bizler çok değer veriyoruz gençlerimize. Gençler için kolları sıvadık ve 30 genci Denizli'ye davet ettik ama ilgi çok yoğun talep fazla olunca bu sayıyı 46'ya çıkarttık. Çok mutluyuz gençlerin projeye ilgilerinden dolayı. Şu an hazırladığımız yoğun programı gerçekleştireceğiz. Proje ile hedefimiz Türkiye'yi, kültürünü, Denizli'yi ve ve çevresini özellikle Pamukkale'yi gençlere yakından tanıtmak istiyoruz. Böylece ön yargıları yıkmaya çalışacağız” dediler.



Projeyi anlattılar


Üç gün devam edecek programın ilk günü 18 ile 30 yaş arası gençlere kültürümüzü, Denizli turizmi ve Pamukkale üzerine önemli bilgiler aktarıldı. Gençlerle birlikte kahvaltıya Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz katılarak birlikte kahvaltı yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan başkan Ali İnceören katılımın yoğun ve gençlerin biraraya gelmelerinden dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. Başkan yardımcısı Barış Karabacak”da projenin içeriğini detaylı olarak aktardı ve hedeflerinin Avrupa'da yaşayan Denizlili gençlerin diğer gençlerle birlikte kültürümüzü, dilimizi öğrenerek Avrupa'da yetişen yeni nesillere aktarmalarına yardımcı olmak olduğunu kaydetti.



Sizler önemlisiniz


Konuşmaların ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan gençleri Denizli'de görmekten çok memnun olduğunu dile getirerek, “Sizler bizler için çok önemlisiniz. Sizler yurtdışında doğup yetişiyorsunuz ama kökleriniz dolayısıyla buralardadır. İnsanın kökü çok önemlidir. Tıpkı bir ağacı birkaç yıl sonra yerinden çıkartırsınız ve başka yere dikersiniz ama o ağaç tutmaz kurur. Bunun gibi insanlarında kökleri geldikleri yerler önemlidir. Sizler kültürümüzü, dilimizi öğrenip geleceğin elçisi olacaksınız. Denizli dolayısıyla Pamukkale yılda iki milyon turist ağırlıyor. Pamukkale dünyada eşi olmayan güzelliği, sağlıklı suyu ile tanınır. Ayrıca Denizli tekstil üzerine önemli bir sanayi bölgesidir. Sizlere buraları gezdirmekten ve göstermekten mutluluk duyacağız. Ayrıca Denizli ve Pamukkale huzurlu bir yerdir. Diğer taraftan terör olayları dünyanın her yerinde olabiliyor ama gerekli önlemler ülkemizde alınmıştır ve turistler açısından sorun yoktur” açıklamasında bulundu.


Teşekkür plakati verdiler



Kahvaltı sonrası başkan Ali İnceören, kendilerinin projelerine desteklerini esirgemeyen ve projenin gerçekleşmesinde yoğun katkılarından dolayı misafirlerine teşekkür etti ve birer plekat takdim etti. Daha sonra ekip bir otobüsle Pamukkale”ye götürüldü ve ardından günün programı muhteşem bir şekilde gerçekleştirildi. İkinci gün teleferikle bin 700 metre yükseklikte planlanan gezi büyük bir heyecanla gerçekleştirildi.