Almanya'da merkezi Berlin'de bulunan Almanya Türk Toplumu, TGD'nin aktif Başkanı Kenan Kolat'a entegrasyon, hoşgörü ve demokrasi için ırkçılığa karşı mücadele ettiği belirtilerek, Meridian Vakfı adına 10 bin Euro değerinde bir ödül verildi.

Meridian Vakfı’nın Berlın'de verdiği ödül için düzenlenen törene,  Meridian Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Andreas Nachama, kültür işleri sekreteri Andre SchmitzBerlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen ve çok  sayıda davetli katıldı. Meridian Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nachama, Kenan Kolat’ın ırkçılığa karşı verdiği mücadeleden övgüyle sözetti.

Almanya TGD Başkanı Kenan Kolat’ın entegrasyon, demokrasi ve hoşgörü için çalıştığını açıklayarak, farklı görüşler arası diyalog için çaba gösterdiğini hatta Kolat'ın ölüm tehditlerine rağmen mücadelesine korkmadan devam ettiğini ifade etti.

SPD'li Berlin Belediye Başkanı Klaus Wowereit’e vekaleten törene katılan Andere Schmitz ise Kenan Kolat’ın entegrasyon konusunda iyi bir örnek olduğunu belirtti. Schmitz ayrıca Kolat’ın  Almanya’nın kendisine sunduğu olanakları iyi değerlendirdiğini ve  başarılı olduğuna işaret etti. TGD Başkanı Kolat da, ödülün  kendisini onurlandırdığını belirterek, “Türkler olarak daha çok  çeşitli bir toplum için mücadele  vermemiz lazım” dedi. Kazandığı  10 bin euroluk ödülü vakıflara bağışlayacağını açıkladı.