Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Hamburg tarafından sosyal medyada, "vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez. Sözde ermeni soykırımı iftiralarına son vermek için, Anamız, Babamız ve Atamız için, yarınlar için soykırım iftiralarına son demek için Vatan Savunmasında buluştuk !" şeklinde çağrısı yapılan gösteriye beklenen ilgi olmadı.



Az sayıda polisin güvenlik önlemi aldığı adeta 'sessiz yapılan gösteri' için başta
DİTİB'e bağlı birçok camide Cuma namazı sonrası "gösteriye katılın" çağrısı yapıldığı belirtildi. Miting esnasında "soykırım yalandır" şeklinde konuşma yapılmasına rağmen, konuyla ilgili hiçbir pankart ve dövizin taşınmasına polisin izin vermediği açıklandı. Gösteri izninin de " 23 Nisan'ı kutluyoruz" denilerek alındığı ifade edildi.



Günler önceden çağrısı yapılmasına rağmen, katılım sayısı 30-40 kişi düzeyinde olan göstericilerden bir grubun, katılımın azlığından dolayı "insanlar nerede" diyerek yüksek sesle kendi aralarında tartışması tepkiyle karşılandı.

ESKİ BAŞKONSOLOS GÖSTERİCİLER ARASINDA




Göstericiler arasında, TGB'li gençler, bir grup ülkücü ile eski Hamburg Başkonsolosu Ülkü Başsoy, Lübeck 27 Mayıs Derneği Başkanı Remzi Uysal, Hambug Sivasspor Taraftarlar Derneği başkanı Ruhi Özer, Malatyalılar Derneği eski başkanı Abdullah Bozkurt ve Hamburg Atatürkçü Düşünce Derneği (HADD) üyesi bir grup kadının bulunması dikkat çekti. 



SOL GRUP 'SOYKIRIM İNKAR EDİLEMEZ' SLOGANIYLA PROTESTO ETTİ



Gösteri devam ederken Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF) üyesi 4 kişilik bir grubun ellerinde taşıdıkları, "100. Yılında Ermeni Soykırımını Yapanları Bir Kez Daha Lanetliyoruz" afişleriyle slogan atarak "Soykırım inkar edilemez" diye protesto etmeleri kısa bir süre kargaşa yarattı. Polisin eylemcilere müdahale ederek gözaltına alması sonrası, devam eden gösteriye son verildi.



Kimlik sorgulaması ardından gözaltına alınan eylemcilerin serbest bırakıldıkları açıklandı.