ŞIRNAK - 34 kişinin katledildiği Roboski'de Ramazan Bayramı nöbet eylemi ile karşılandı. Katliamda yaşamını yitiren Cemal Encü'nün ağabeyi Vahit Encü, "baskı ve tehditler bizi adalet talebimizden alıkoyamayacak. Herkes bilsin ki, satılık canımız yoktur" diye konuştu.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Roboski Köyü sakinleri, 29 Aralık 2011'de 34 kişinin savaş uçaklarıyla katledilmesi ardından ilk bayramı buruk karşıladı. BDP Şırnak ve Hakkari İl örgütleri ile çevre köylerden gelen yüzlerce kişi de Roboskilileri yalnız bırakmadı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren katledilen yakınlarının mezarlarını ziyaret eden aileler ve BDP'liler, aynı yerde çadır kurdu. Okunan duaların ardından aileler adına açıklamayı, katliamda yaşamını yitiren 17 yaşındaki Cemal Encü'nün abisi Vahit Encü yaptı. Hükümetin olayın aydınlatılması için tek bir adım atmadığına dikkat çeken Encü, "katledilenler için aylardır işletilmeyen adalet, Uludere Kaymakamı için hızlıca işlemiş; köyümüz yapılan tutuklamalar ve baskılarla açık bir cezaevine dönüştürülmüştür" dedi.

'HERKES BİLSİN Kİ SATILIK CANIMIZ YOKTUR'


Türkiye Başbakanı Erdoğan'a seslenen Öncü, "aylardır üzerimizde uygulanan baskı ve tehditler bizleri adalet talebimizden alıkoyamayacak. Herkes bilsin ki satılık canımız yoktur. Onlar sanıyor ki; biz sussak mesele kalmayacak. Hâlbuki biz sussak tarih susmayacak, tarih sussa hakikat susmayacak" dedi. Yapılan açıklama "Şehid namirin" sloganlarıyla sona erdi. Aileler açıklamanın ardından kurdukları çadırda nöbet eylemine başladı. ANF