Berlin Oranienplatz'da "Almanya'nın ve Avrupa Birliği'nin mültecilere yönelik politikalarını değiştirmesi için yaklaşık iki yıldır burada eylem yaptık" açıklamasında bulunan mülteci sözcüleri, Federal Hükümetin sığınmacılar politikasından endişe duyarak, heran ülkelerine geri gönderilme korkusu içinde yaşadıklarını belirtiller.

MOLLA REJİMİNDEN KAÇTI ALMANYA'DA İNTİHAR ETTİ


İran'da polis görevlisi olarak çalışırken şeriat yanlısı molla rejimine karşı çıkması sonucu işkence edilerek bir böbreğini kayben Muhammed Rahsepar, Almanya'da ilticasının reddedilmesine dayanamayarak intihar etmişti. (29 Ocak 2012) Üzücü olay sonrası Berlin ve Würzburg'da sığınmacılar açlık grevi eylemleri yaparak Almanya'nın mülteciler politikasını şiddetle kınamışlardı.

 YEREL YÖNETİM ÇADIR EYLEMİNE SON VERDİ

18 aydır Berlin Oranienplatz'da çadır eylemi yapan mültecilere yerel belediye yetkilileri müdahale ederek eyleme son verildi. Berlin Eyalet Hükümeti, söz konusu parkın boşaltılarak sığınmacıların geçici olarak bir eve yerleştirilmesine karar verdi. Afrika ve Asya kökenli sığınmacılar şimdi sınır dışı edilme endişesi yaşıyor.

En son Berlin Eyalet Hükümeti, sığınmacıların her birine 156 avro harçlık verilecek ve geçici olarak bir eve yerleştirilecekler açıklamasında bulundu. Mültecilerin sığınma dilekçelerinin alınacağı ve resmi sürecin başlayacağı açıklandı. Bu sürecin sonunda sınır dışı edilme ihtimalleri de var.