Valilik önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik gruba, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, eski İstanbul Milletvekili Cengiz Soysal ile CHP il ve ilçe yöneticileri de destek oldu. Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, Ak Parti hükümetinin emekçiler üzerinde uyguladığı baskının her geçen gün arttığını söyledi.

Onlarca yıldır verilen emek mücadelesi sonucunda elde edilen hakların büyük bir hukuksuzlukla ayaklar altına alındığını ileri süren Kaymakçı, şunları kaydetti:

"Son olarak, ağır iş koşullarının düzeltilmesi konusunda haklı taleplerini dile getiren Hava-İş Sendikası çalışanlarının önce grev hakkı gasp edildi, sonra da THY çalışanı 305 kişinin iş akdi hiçbir gerekçe gösterilmeksizin feshedildi. AKP hükümeti ülkemizde zaten kısıtlayıcı hükümlerle dolu olan sendika karşıtı yasalarını daha da antidemokratikleştirerek, havacılık sendikalarının greve çıkma hakkını ortadan kaldırmıştır. Bu yaşananlara 'dur' demediğimiz takdirde, bugün havacılık alanında yaşanan hak hukuk tanımazlık, diğer iş kollarında da görülecek ve bu yasağın gölgesi tüm hakların üzerinde bir hayalet gibi dolaşacaktır."

Kalabalık, basın açıklamasının ardından bir süre alkışlarla tepkilerini gösterdikten sonra dağıldı.



DS(EE/CK)