KESK Zonguldak Şubeler Platformu'nun düzenlediği miting için yaklaşık 500 kişi, İstasyon Caddesi'nde toplandı. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi partilerin temsilcilerinin de yer aldığı mitingde, hükümetin özelleştirme politikaları ile taşeron uygulaması da protesto edildi.

Ergenekon davasının tutuklu sanıkları CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ile CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın durumlarına da dikkat çekilen mitinge katılanlar, Fevkani Köprüsü'nü takiben Gazipaşa Caddesi'ndeki Madenci Anıtı'na kadar yürüdü. 'Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek', 'Sivas'ın katilleri hesap verecek' sloganların atıldığı yürüyüşte, 'Sözde dindar, özde kindar', 'İnsanlık suçunun zaman aşımı olmaz', 'Somalili oldu, Libyalı oldu, Sivaslı olamadı' yazılı dövizler taşındı.

Madenci Anıtı önünde bir açıklama yapan Milletvekili Ali İhsan Köktürk, "AKP'nin 10 yıllık iktidarı döneminde evrensel hukukun emrettiği kuvvetler ayrılığı ilkesinin kalktığını, yürütmenin her türlü yöntemi kullanarak yasamaya egemen olduğunu ve bağımsız yargının bir iktidar yargısına dönüştüğünü görüyoruz" dedi. Açıklamanın ardından halay çeken kalabalık, daha sonra olaysız dağıldı.



DS(EE/BT)