İddiaya göre, Bursa'dan hırsızlık amacıyla yola çıkan 48 yaşındaki Nail B. yönetimindeki 16 LHB 84 plakalı otomobil ile gelen 18 yaşındaki Sultan Ö., 17 yaşındaki Asya T., 16 yaşındaki Gönül Y. ve 28 yaşındaki Şirin E., Zonguldak'ın Ereğli İlçesi’ne gelerek tanımadıkları birinin düğününe gitti. 5 kişi, düğünde gelin veya damadın yakını gibi davranarak bir davetlinin çantasını çalıp geldikleri otomobil ile olay yerinden uzaklaştı.

İhbar üzerine kısa sürede düğün salonuna gelen polis, yapılan inceleme sonrası belirlediği otomobilin plakası ve eşkali tüm polis amirliliklerine gönderdi. Şüpheliler, Ereğli'deki hırsızlık olayının ardından Zonguldak’a gelerek şehirlerarası yolcu terminalinde de yolcu gibi davranıp otobüse binip bir yolcunun sırt çantasını çaldı. Güvenlik kamerasına da yansıyan görüntüler sonrası, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

En son Çaycuma İlçesi’nde de bir hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen şüpheliler, Bartın'da polis tarafından yakalandı. Zonguldak’a sevk edilen şüpheliler, dün akşam saatlerinde Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdikten sonra tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi. 5 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.



GG(DS/BT)