Vali Erol Ayyıldız, kutlamalar kapsamında sabah il protokolünü kabul etti. Ardından Gazipaşa Caddesi'ndeki törene geçildi. Trafiğe kapatılan caddedeki tören, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlarken, kent merkezinde alternatif yol bulunmadığı için Gazipaşa Caddesi'nde konvoy oluştu. Sürücüler, tören bitinciye kadar caddede bekledi.

Vali Erol Ayyıldız, Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir ve Zonguldak 3'ücü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Es ile birlikte araç üzerinden caddede toplanan halkın bayramını kutladı. Vali Ayyıldız'ın konuşmasından sonra ise Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında okullar arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törenin son bölümünde kutlamalara katılan okullar ile askerler ve polisler geçiş yaparak protokolü selamladı. Öğrencilerin geçişi sırasında trafiğe kapatılan caddede bir ambulansın geçişine ise izin verildi. Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışan maden işçilerinin de yürüdüğü geçit töreninde halk da büyük coşku yaşadı. Caddede toplanan yaklaşık 1000 kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla marşlara eşlik etti. Orman Bölge Müdürlüğü, törenin sonunda halka 2 bin çam fidanı dağıttı.



GG(EE/AK)