Duble yol çalışmaları henüz tamamlanamayan Zonguldak- İstanbul ve Zonguldak- Ankara karayollarının bazı bölümleri ile şehir içindeki yolların büyük bölümünde, ağır kış şartlarının da etkisiyle çukurlar oluştu. Köstebek yuvası haline gelen yollar nedeniyle araçlarını sık sık sanayiye götürmek zorunda kalan sürücüler, duruma tepki gösterdi. Yolların bazı bölgelerinde ise asfalt tamamen yok oldu. Stabilize hale gelen yollarda ilerleyen araçların oluşturduğu toz, yol kenarlarındaki ev ve işyeri sahiplerini de isyan noktasına getirdi. Sürücüler, yolların bozuk bölümlerinin asfaltlanmasını ve duble yol çalışmalarının bir an önce bitirilmesini isterken, Zonguldak Belediyesi'nin, şehir içi yollarda asfalt yerine parke taşlarıyla yama yaparak bozuk yolları düzeltmeye çalışması dikkat çekti.

Kentin yol sorununu, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk de soru önergesiyle Meclis'e taşıdı. Köktürk, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın cevaplaması istemiyle sunduğu önergesinde, özellikle Zonguldak- Ankara Karayolu'nun Dorukan Tüneli'nden, Bolu'nun Yeniçağa İlçesi'ne kadar olan bölümüne dikkat çekti. Yolun bu bölgesinde asfaltın tamamen yok olup sürekli ve büyük çukurlar nedeniyle sürülmüş tarladan daha kötü duruma geldiğini ve taş devrini hatırlattığını belirten Köktürk, şu soruları yöneltti:

- Siz ve Sayın Başbakan, 'duble yol' başarısından bahsederken, yukarıda bahsi geçen yolu kullanmakta olan Zonguldak ve Bartın AKP Milletvekillerinizin bölge halkı karşısında kulaklarına kadar kızardıklarını biliyor musunuz?

- Sayın Başbakan ve tarafınızca mütemadiyen övünme vesilesi olarak kullanılan duble yollar her yerde böyle midir? Yoksa, Zonguldak ve Bartın'ın, Ankara ve İstanbul ile bağlantısını sağlayan karayolu güzergâhı 'üvey evlat' muamelesi mi görmektedir? 

- Yol yapım çalışmalarını Karayolları 4'üncü ve 15'inci Bölge Müdürlükleri gerçek anlamda ne zaman denetlemeye başlamışlardır? Gerçek anlamda bir denetim yapılmakta mıdır?

- Çevredeki taş ocaklarından bu yollar için kullanılan malzemeler karayolları şartnamesine uygun mudur? Malzemelerdeki kil- toprak oranının yeterince denetlenmemesi hangi faktörlerden kaynaklanmaktadır? 



EE(EE/BT)