Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri, yerel televizyon programına katılarak kendisine eleştirilerde bulunan eski başkan Hüseyin Özdemir'e, düzenlediği basın toplantısında cevap verdi. Kooperatifin, Hüseyin Özdemir'in başkanlığı döneminde 2008'de borçları nedeniyle esnafa kredi veremez duruma geldiğini belirten Ercan Şehri, şöyle konuştu: "Göreve geldiğimde o döneme ait karar defterlerini inceledim. Elektrik faturası, çiçek faturası, temizlik giderleri gibi zorunlu harcamaların dışındaki bütün fuzuli harcamaları tek tek çıkarttım. 2008'de 133 bin 679, 2009'da 167 bin 242, 2010'da 133 bin 927 TL olmak üzere yaklaşık 435 bin TL ödemişiz. Ben buraya oturduğumdan bu yana bir yemek faturası veya başka bir fuzuli harcama bulsunlar karar defterinden bana getirsinler. Bütün bu harcamaları arkadaşlarımız genel kurulda belgeleriyle önüne koyacaklar."

Bir gazetecinin, o harcamalar içinde viagra faturası bulunduğu yönünde söylentiler olduğunu hatırlatması üzerine de Ercan Şehri, "Evet, faturası da vardı. Ama ben hiç bakmadım. Hatta o zaman, 'Kimse bunları gündeme koymayacak' dedim arkadaşlarıma. Daha başka şeyler de var. Şimdi onları genel kurulda tek tek açıklayacağız" diye konuştu.

Eski başkan Hüseyin Özdemir ise mali genel kurulda yeterli imzayı toplayıp başkanlık divanına sunarak başkanlığa aday olacağını söyledi. Suçlamaların bu yüzden yapıldığını savunan Özdemir, "Faturası olan çıkarır ortaya. Benim dönemimde böyle bir şey varsa, onlar da o zaman yönetim kurulu üyesiydi. Bu faturalara imza attılar. O zaman görmemişler mi de şimdi bunu ortaya çıkarıyorlar. Bu beni karalama kampanyası" dedi.



GG (EE/RT)