Kaza, bugün saat 20.30 sıralarında, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzeri Atatürk Kültür Merkezi yakınlarındaki trafik ışıklarında maydana geldi. Güzelyalı'dan Alsancak yönüne giden bedensel engelli şoför 51 yaşındaki Timur Eginç yönetimindeki GPKM 683 plakalı minibüs, iddiaya göre aşırı hız sonucu yağmurdan kayganlaşan zeminde kontrolden çıktı. Önünde ilerleyen araçlara çarpan minibüsün neden olduğu zincirleme kazaya 1 cip, 2 taksi ve 4 otomobil karıştı.

Kazayı görenlerin ihbarı üzerine gelen polis ekipleri 09 S 9770 plakalı otomobilde sıkışan sürücü Mehmet Kahraman (46) ile turistler Belçika uyruklu Stenley Wassollo (58) ve Malta uyruklu Nicole Monıgue Pelagie Iyskawa (48) için AKS 110 ekiplerini çağırdı. AKS 110 ekiplerinin çalışması sonucu üç yaralı sıkıştıkları yerden kurtarıldı.

Gelen acil yardım ekipleri yaralılardan Mehmet Tarkan Ayhan (40) ve Harullah Haron'ı (40) İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Nedim Yılmaz (44) ve Nicole Monıgue Pelagie Iyskawa'yı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Hale Eginç (44), Bora Bailey (5) ve Stenley Wassollo'yu Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Mehmet Kahraman (46) da Alsancak Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Hurdaya dönen araçlar yoldan çekiciler yardımıyla kaldırıldı. Savaş alanına dönen kaza yeri itfaiye ekiplerince temizlendi. Kazaya karışan araçlardan taksinin şoförü Mustafa Dağdelen (25), minibüsün aşırı hızlı gittiğini belirtip, "Minibüs önüne gelene çarptı. Yol bu hale geldi" dedi. Cip sürücüsü tekstil atölyesi işletmecisi Ziya Güngör (44) ise "Ne olduğunu anlamadım" arkadan çarptılar, kontrolden çıktık" dedi. Kazaya karışan araçların sürücüleri ifadelerine başvurulmak üzere Basmane Polis Merkezi'ne götürüldü.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KÖ(SSA) (FOTOĞRAF)