Olay, bugün saat 09.15 sıralarında merkez Meram ilçesi Melihşah mahallesindeki Çarşamba semt pazarında meydana geldi. Yaklaşık 50 pazar esnafı, kapalı pazar alanında yer olmadığı iddiasıyla, açık alana tezgahlarını kurmak istedi. Zatıba ekipleri de, izin vermedi. Zabıtalar ve pazarcılar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi geldi. Polis ve zabıta, pazarcılara tezgahlarını kaldırmaları konusunda uyarıda bulundu. Pazarcıların uyarıları dikkate almaması üzerine, zabıta tezgahları kaldırmak istedi. Pazarcılar da engel olmak isteyince arbede çıktı.

DEMİR ÇUBUKLARLA SALDIRDILAR 

Çıkan arbedede pazarcılardan bazıları, tezgah kurmada kullandıkları demir çubuklarla zabıtaya saldırdı. Bunun üzerine Çevik Kuvvet ekipleri, biber gazı, kalkan ve copla pazarcılara müdahalede bulundu. Pazarcılaran kasaları devirmesi sonucu sebze ve meyveler yerlere saçıldı. Bazı pazarcılar arkadaşlarını sakinleştirmek isterken, bazıları da demir çubuk ve sebzeleri polisin üzerine fırlattı. Olay yerindeki ambulanslarda bulunan sağlık görevlileri ise biber gazından etkilenen pazarcıların yardımına koştu. 5 kişinin gözaltına alındığı olaylar, polis tarafından güçlükle durduruldu.

YERDEKİ SEBZE VE MEYVELERİ SATTILAR

Zabıta ekipleri pazar tezgahlarını kamyonetlere yüklediği sırada pazarcılardan bazıları, yerlere saçılan sebze ve meyvelerini satmaya çalıştı. Polis pazarcılara engel olurken, mahalle sakinleri açık alanda da pazarın kurulması için imza topladı.



TY(İA/AK)