Spora tekvando yaparak başlayan ve yaklaşık 32 yıldan bu yana sporcu-antrenör olarak hizmet eden Muay Thai il Temsilcisi Melikgazi Belediyesi zabıta memuru Halil Demir, 10 yıl önce seyyar satıcıları  kontrol ederken Ağrılı olan Şaban Yıldırım ve oğlu Selim'i yakaladı. O tarihte 10 yaşında olan Selim Yıldırım'a seyyar satıcılık yaptırılması ve okula gönderilmemesine tepki gösteren zabıta memuru Halil Demir, seyyar satıcı babayı oğlunun spora başlamasına ikna etti. Demir, şöyle dedi:

"Selim'in spora başlamasını isterken bu kadar yetenekli ve hırslı olduğunu bilmiyordum. Selim, tekvandoyla başladı. Daha sonra Muay Thai ve kickboksa daha yetenekli olduğunu gördük. Kısa sürede bu iki branşta çok sayıda Kayseri şampiyonluğu, 3’er kez de Türkiye şampiyonluğu kazanan, milli takıma kadar yükselen Selim, Avrupa Kupası’nda ikinci, son olarak katıldığı büyük erkekler Dünya Şampiyonası'nda ise final oynayarak ikinci oldu. Sokakta seyyar satıcılık yaparken keşfettiğimiz Selim Yıldırım'ın bu başarısı beni de gururlandırdı. Zaten amacımız, genç yetenekleri Türk sporunun hizmetine sunmaktır."

BABADAN BİR KASA MUZ

Halil Demir, Selim Yıldırım'ın elde ettiği başarının baba Şaban Yıldırım ve ailesini de gururlandırdığını ifade ederken, "Genç sporcumuz ilk kez Kayseri şampiyonu olduğunda babası bize bir kasa muz getirerek teşekkür etti. Selim’in spor ile eğitimini bir arada götürmesini istiyoruz. Şimdi liseyi dışarıdan okuyor. Hedefi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu'nda okumak ve beden eğitimi öğretmeni olmak aynı zamanda da Muay Thai ve Kickboks’ta Dünya şampiyonluğu" diye konuştu

Selim Yıldırım’i çalıştıran Milli Takım antrenörü Göksel Cingöz de, yaklaşık 7 yıldır, haftanın 6 günü 3’er saat antrenman yaptıklarını ve sporcunun 54 kiloda dünya ikincisi oldğunu söyledi. Cingöz, şöyle dedi:

‘’Selim ile Gençlikspor ve Demirspor’da haftanın 6 günü 3’er saat antrenman yapıyoruz. Selim çok çalışmanın karşılığını, Kayseri ve Türkiye şampiyonu olarak aldı. Avrupa Kupası’nda ikinci oldu. Son olarak Rusya’nın St. Petersburg kentinde 54 kiloda ringe çıktı ve final oynadı. 80 ülkeden 1500 sporcunun yer aldığı şampiyonada 25 arkadaşıyla birlikte ülkemizi temsil eden Selim, dünya ikincisi olmayı başardı. Bu aynı zamanda , Kayseri adına büyük erkeklerdeki ilk finalimizdi. Biz Selim’den artık Dünya şampiyonluğu bekliyoruz. Rusya’da 3-2 kaybeden Selim, ülkemize altın madalyayı da getirecektir."

Kendisini Uzakdoğu sporlarına yönlendiren  antrenörlerine  teşekkür eden Dünya 2'ncisi olan Selim Yıldırım 3 kardeşi bulunduğunu hatırlatırken, "Babam seyyar satıcılık yaparak geçimizi sağlıyor. Ben de kendisine yardım ediyordum. Zabıta olan Halil hocanın bizi kovalaması ve babamla konuşarak Uzakdoğu sporlarına başlamamı sağlaması hayatımı değiştirdi. Halil Demir ve Göksel Cingöz hocamla antrenmanlara başladım ve Muay Thai ve Kickboks’ta Kayseri ve Türkiye şampiyonlukları kazanarak milli takıma kadar yükseldim. Son olarak Rusya’da büyük erkeklerde Dünya ikincisi oldum. Ailemin ve hocalarımın emeklerini boşa çıkartmadığım için gururluyum. Hedefim Dünya şampiyonu olarak Türk bayrağını göndere çektirmektir."



DÖ(OE/İD)